Ulici Křenovou čeká rekonstrukce

  • 20. listopadu 2019,
  • 15:54,
  • Brno,
  • Jana Holubová

Město plánuje další rekonstrukci ulice Křenová. Dopravní podnik už letos provedl opravu části tramvajové trati. Další úsek ulice je třeba rozšířit, přidat parkovací místa a vytvořit i cyklostezku

Stáhnout video
Reklama

Křenovou ulici čeká rekonstrukce a to na úseku od křižovatky s ulicí Špitálka po most přes řeku Svitavu. V této ulici již došlo k částečné opravě tramvajové tratě, která byla nevyhnutelná, obzvláště po nehodě tramvaje a trolejbusu z letošního dubna.

"Rekonstrukci v Křenové ulici vítáme, ta tramvajová trať v úseku mezi Špitálkou a Masnou už byla v takovém stavu, že jsme museli provést její zajištění tak, aby byla dodržena bezpečnost provozu," popsala Hana Tomaštiková, tisková mluvčí, DPMB.

Už v roce 2017 došlo k opravám úseku od Koliště po ulici Štěpánská, při kterých byla přesunuta zastávka Vlhká a rekonstrukcí prošla i kanalizační síť. Dopravní podnik tehdejší práce přišly na téměř pětatřicet milionů korun. Teď se budou opravovat tramvajové koleje a stavební práce zasáhnou i do inženýrských sítí. Do budoucna by chtělo město silnici přizpůsobit také pro cyklisty a vytvořit zde místa pro parkování a bezbariérové zastávky. Než se ale začne se samotnými pracemi, je toho třeba ještě hodně zajistit.

"My jsme schválili dneska vlastně záměr rekonstrukce Křenové, to znamená musíme vybrat projektanta, musíme to vyprojektovat, získat územní rozhodnutí, stavební povolení, my máme v plánu to během osmnácti měsíců, ty přípravné práce mít hotové a následná rekonstrukce by měla být kolem šesti až osmi měsíců, spíš šesti měsíců, takový je náš plán," vysvětlil Petr Kratochvíl (ODS), radní, město Brno.

Ulice Křenová má zásadní význam pro napojení Černovic, Šlapanic a Slatiny na centrum města. Byla v posledních letech místem častých dopravních nehod převážně městské hromadné dopravy a o její rekonstrukci se jednalo už delší dobu. Dalšími místy častých dopravních nehod je například Palackého třída či ulice Vídeňská. Dopravní podnik také jedná s městem ohledně nastavení vhodných podmínek pro všechny strany.

"My se účastníme všech jednání a doufáme, že ten schválený koncept nám umožní nadále na tramvajové trati provozovat také autobusovou a trolejbusovou dopravu," upřesnila Hana Tomaštiková, tisková mluvčí, DPMB.

Rekonstrukce Křenové ulice pravděpodobně přesáhne částku 110 milionů korun. Technické řešení a další podrobnosti přiblíží až zpracování projektové dokumentace.




Gabriela Braunerová 001
Bučovice
od 300 do 500 Kč/hod.

Detail

MACH DRŮBEŽ a.s. - Moravany u Brna
Moravany
od 25 000 do 30 000 Kč/měsíc

Detail

Optimus Via s.r.o. - obec Vyškov
Vyškov
od 18 900 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu