Jundrov připravuje stavbu parkovacího domu

  • 22. listopadu 2019,
  • 15:23,
  • Brno,
  • Jakub Sabol

Nedostatek míst pro automobily dlouhodobě trápí jihomoravskou metropoli. Týká se to i přírodní čtvrti Jundrov. A právě zde nyní městská část připravuje nový parkovací dům.

Stáhnout video
Reklama

41 nových parkovacích míst, přesně tolik nabídne nové parkoviště v Jundrově. Nová stavba, která vyroste vedle panelových domů na konci Dubové ulice, patří k nejdůležitějším cílům místní radnice.

,,Bude to parkovací dům ne v tom pravém slova smyslu, v každém případě má tři podlaží, je zapuštěn do svahu. Prostřední podlaží bude zcela uzavřené, střední částečně a na střeše budou odkrytá parkovací místa,“ vyjmenovává starosta Jundrova Ivana Fajnorová

Jundrov vychází z občanských diskuzí na téma parkování. Především pak rozvíjející se lokalita na severní straně čtyřtisícové městské části má dle slov starostky nedostatek parkovací plochy. Obyvatelé mají na stavbu různé názory.

,,Tady v té části si myslím, že to za prvé není potřeba, za druhé by to ztratilo to vesnické kouzlo,“ reaguje první oslovená.

,,Já osobně bych tady nic takového nedělal. Tady byla vždycky klidná část Brna a teď je to tady čím dál horší,“ hlásí další občan.

Na otázku, jaká je tady situace s parkováním v Jundrově, odpověděla dvojice následovně: „Je špatná, velmi špatná je situace i u nás před domem, prostě všude. Vítáme to jako stavbu určitě“.

Na nadzemní parkoviště si Brňané ještě nějaký čas počkají. Realizace za bezmála 40 milionů korun se totiž Jundrovu vzdálila.

,,Je několik důvodů, proč se to odsunulo. V tuto chvíli vnímáme, že je to dobře právě kvůli novému plynovému vedení. V každém případě je to otázka i peněz. A trošku se nám objevil problém v projektové dokumentaci. Musí se tam vyprojektovat přeložka veřejného osvětlení a přeložka elektřiny,“ vysvětluje důvody Fajnorová

Projekt si nakonec vyžádá i dílčí úpravy v okolí. ,,Vzhledem k tomu, že se jedná o několik objektů té stavby, kam patří parkovací dům, nové obslužné komunikace a rekonstrukce části Dubové ulice, kde vzniknou nová parkovací místa. To je samostatný objekt a musí se to zkoordinovat,“ dodává starostka.

Náklady na nový parkovací dům přesahují rozpočet městské části. Proto se radnice bude spoléhat na finanční pomoc z Magistrátu města Brna i dalších zdrojů. Přesto by chtěla nový dům otevřít svým obyvatelům v roce 2021.




DOZETR s.r.o. - 01
Vojkovice
od 30 000 do 48 000 Kč/měsíc

Detail

ČOS - Speciální servis s.r.o.- Nádraží Hustopeče
Hustopeče
od 19 500 do 22 000 Kč/měsíc

Detail

MIDAHO, s.r.o. - Popůvky
Popůvky
od 30 000 do 35 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu