Koalice na Brněnské radnici má za sebou rok

  • 25. listopadu 2019,
  • 17:14,
  • Brno,
  • Pavel Štěpánek

Současné vedení města má za sebou přesně rok fungování. Primátorka a náměstci zhodnotili dosavadní spolupráci a zároveň představili plány na další rok. Mimo zastupitelstvo se ovšem právě v tomto období představil staronový opoziční subjekt, tvořený Zelenými, hnutím Žít Brna a Idealisty.

Reklama

V těchto dnech je to rok od počátku spolupráce současné koalice ve vedení města. Na setkání s novináři tedy její představitelé v čele s primátorkou Vaňkovou zhodnotili první rok fungování.

“Já mohu konstatovat, a myslím si, že i za svoje kolegy, že za ten rok jsme skutečně nenarazili na žádný významnější problém, na těch významných věcech jsme byli schopni shodnout, byť třeba po určité diskuzi. Je jasné, že ne vždy hlasujeme úplně jednotně, což by asi nebylo úplně normální, ale já musím tu spolupráci pochválit a definuji ji jako velice dobrou,” vysvětlila Markéta Vaňková, primátorka, město Brno.

První náměstek primátorky Petr Hladík je s uplynulým rokem funkčního období městského vedení také spokojen, zvláště s projekty oblastí, které obhospodařuje právě on.

“Tak já jsem především rád, že se město Brno hodně začalo zabývat oblastí životního prostředí, řešením sucha, schnutí stromů, vypsali jsme dotační titul pro zachytávání dešťových vod a také na zelené střechy. Řešíme konkrétní projekty v Čertově rokli a jinde po městě Brně. Zároveň jsme také dali rekordní částku do oprav a rekonstrukcí základních a mateřských škol,” popsal Petr Hladík, 1. náměstek primátorky, město Brno.

Téměř souběžně s hodnocením současné koalice byla veřejnosti představena nová občanská iniciativa Otevřené Brno, ve které jsou členové hnutí Žít Brno, Zelených a Idealistů. Toto hnutí v otevřeném dopise kritizuje práci koalice. Primátorka nevylučuje setkání s tímto novým uskupením.

“Já si ráda vyslechnu názory opozičních politických subjektů, byť ani Zelení, tak ani Žít Brno v tuto chvíli nejsou politickými subjekty, které by byly součástí zastupitelstva města Brna. Ale ráda se s jejich argumenty seznámím,” uvedla Markéta Vaňková, primátorka, město Brno.

1. náměstek Hladík ve výčtu započatých projektů zmiňuje také ty, které nejsou navenek nijak vidět, nejsou efektní pro sběr voličských hlasů, ale jsou naprosto nezbytné pro fungování města, bez ohledu na takzvanou politickou prozíravost.

“Tak je to především moudré. Takže to je potřeba nehledět na nějaké čtyřleté volební období, ale je potřeba hledět na to, co je pro město a jeho obyvatele důležité,” doplnil Petr Hladík, 1. náměstek primátorky, město Brno.

Ať už hodnotíte současnou koalici jakkoliv, kvitujete její práci nebo vůči ní máte třeba výhrady, slova prvního náměstka by bylo dobré vytesat do kamene. A hlavně si přejme, aby se podle zmíněných slov všechny budoucí politické reprezentace Brna chovaly.




ŠEDOVÁ pure service, z.ú. - Strážnicko
Strážnice
od 10 500 Kč/měsíc

Detail

Gabriela Braunerová 001
Bučovice
od 300 do 500 Kč/hod.

Detail

MACH DRŮBEŽ a.s. - Moravany u Brna
Moravany
od 30 000 do 45 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu