V Pisárkách vznikne multifunkční areál

  • 29. listopadu 2019,
  • 10:06,
  • Brno,
  • Pavel Štěpánek

Hřiště pro malou kopanou, in-line stezka a ovál, lezecká stěna a mnoho dalšího. V Pisárkách u Anthroposu v místě bývalého armádního stadionu a tělocvičny vznikne do roku 2023 multifunkční sportovní areál. Investice by měla vyjít na 300 milionů korun.

Reklama

Brno převzalo od ministerstva obrany nevyužitý areál v Pisárkách, kde chce do konce roku 2023 vybudovat sportovní areál za zhruba 300 milionů korun. V oblasti sportu je to už několikátý velký projekt, který město plánuje zrealizovat.

“Myslím si, že ta sportovní infrastruktura ve městě Brně v tuto chvíli není úplně dostatečná. To znamená, je to oblast, které se věnujeme. Já jsem velmi ráda zejména za ten sportovně rekreační areál v Anthroposu, který by měl sloužit i široké veřejnosti. To unamená, že se nejedná pouze o investice, které pak směřují k těm sportovním klubům a k těm sportovcům nějakým způsobem organizovaným, ale skutečně jsem ráda, že to bude areál, který budou moci využívat běžní Brňané ve svém volném čase,“ popsala Markéta Vaňková, primátorka, město Brno.

Součástí získaného, dost zanedbaného areálu, je travnaté fotbalové hřiště včetně pozemků a hospodářské budovy o výměře přes 28.000 metrů čtverečních a také bývalá armádní tělocvična s pozemky o výměře přes 1600 metrů čtverečních. Část areálu získalo město bezúplatně, část zaplatilo.

“Je to zařazeno jako strategický projekt města Brna, společně s vodáckým kanálem, čili jednoznačně je to priorita. Máme zasmluvněno, že tento areál potřebujeme dokončit do čtyř let. To znamená, okamžitě de facto začneme projektovat a v roce 2021 bychom chtěli začít stavět,” upřesnil Jaroslav Suchý radní pro školství a tělovýchovu, město Brno

V relativně krátké době po sobě představilo město několik projektů na brněnská sportoviště. Oproti multifunkční aréně na výstavišti, novém velodromu nebo třeba atletické hale v kampusu však bude areál v Pisárkách specifický svým využitím.

“Je to areál, který je určený pro širokou veřejnost, a i spektrem sportovišť, která tam plánujeme postavit, tak jednoznačně pokrývá největší počet brňanů z těch sportovišť, které jste vyjmenoval,” dodal Jaroslav Suchý, radní pro školství a tělovýchovu, město Brno.

Součástí chystaného rekreačně sportovního areálu budou například čtyři hřiště pro malou kopanou, in-line stezka v délce 650 metrů, závodní in-line ovál s klopenou dráhou o délce 200 metrů, hřiště pro plážový volejbal, workoutová hřiště nebo lezecká stěna. Ač to nyní tak rozhodně nevypadá, podle plánu vedení města by tedy už zhruba za čtyři roky mohl pisárecký park u Anthroposu ožít nejen pravidelnými školními výpravami do proslulého muzea, ale také řadou sportu či odpočinku chtivých Brňanů nebo návštěvníků našeho města.




ZOŠI AGRO, s.r.o. - 001
Nové Bránice
od 20 000 Kč/měsíc

Detail

Agentura hospodaření s nemovitým majetkem - Provozní středisko 0624 Vyškov
Vyškov
od 20 000 do 30 000 Kč/měsíc

Detail

Horákova farma,a.s. - Jatka Borkovany
Borkovany
od 20 000 do 30 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu