Hlavní brněnský architekt se představil veřejnosti

  • 5. prosince 2019,
  • 9:52,
  • Brno,
  • Jakub Sabol

Kdo je Michal Sedláček? Muž, který vyhrál výběrové řízení a hlavního architekta města Brna v roce 2016, kdy přešel ze soukromého sektoru, aby se mohl věnovat práci pro měst, ve kterém vyrostl. Nyní představil veřejnosti svoji práci i zkušenosti z minulých desetiletí.

Reklama

Ve městě pod Špilberkem funguje známa Kancelář architekta města Brna. Jejím ředitelem je od roku 2016 Michal Sedláček, který tak obdržel od vedení města jasná zadání.

"Máme tři nejdůležitější projekty. Prvním je dokončení územního plánu města Brna, druhým je rozvoj Trnité jižní čtvrti, na kterou děláme územní studii. A třetím velkým projektem je velká soutěž na nové hlavní nádraží, které bude právě v té čtvrti Trnitá," říká Michal Sedláček, ředitel KAM Brno.

Kdo je prvním architektem jihomoravské metropole, a jaká je jeho profesní kariéra, se lidé dozvěděli na speciální komentované prohlídce při výstavě v brněnském Urban centru.

"Výstava má dvě části. Ta první je o mém osobním životě, o tom, kde jsem žil a co jsem tam dělal. A drhá je o mých projektech, na kterých jsem pracoval v Moskvě, New Yorku a Los Angeles,"  říká Michal Sedláček, ředitel KAM Brno.

Michal Sedláček se podílel na návrzích fotbalových stadionů v Los Angeles či v Kataru, je podepsán i pod Muzeem tolerance v Jeruzalémě.. Asi největším stavbou, kterou brněnský architekt spoluvytvářel, je koncertní sál Walta Disneyho. Své zkušenosti by nyní rád uplatnil v rodném městě.

"Jsem Pracoval v LA na koncertní hale, kterou chceme stavět i teď v Brně. Tady je taková spojka. Akustik na koncertní hale byl pan Toyota, který je hlavním akustikem haly, kterou budeme stavět tady,"  říká Michal Sedláček, ředitel KAM Brno.

Na rozdíl od Koncertního sálu by se v případě hlavního nádrží v odsunuté poloze chtěla Kancelář inspirovat spíše v evropských městech. Komentovanou prohlídku absolvoval Sedláček hned dvakrát po sobě. Samotná výstava zaměřená na jeho kariéru i práci pro Brno bude na Mečové ulici k vidění do 6. prosince. Jakub Sabol Televize Brno 1




ČOS - Speciální servis s.r.o.- Nádraží Břeclav
Břeclav
od 19 500 Kč/měsíc

Detail

Ing. Ivan Vašíček - 01
Zhoř
od 33 000 Kč/měsíc

Detail

Město Šlapanice - 001
Šlapanice
od 23 390 do 34 370 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu