Stavební veletrh je i ve znamení učňovských klání

  • 26. února 2020,
  • 15:33,
  • Brno,
  • Pavel Štěpánek

Hlavním tématem letošního ročníku stavebních veletrhů, které začaly na brněnském výstavišti, je udržitelnost ve stavebnictví, hlavní novinkou je doprovodný festival architektury. Změnou oproti předešlým ročníkům je přesun veletrhu z tradičního pavilonu P do pavilonu V.

Reklama

Až do soboty je pavilon V Brněnského výstaviště domovem pro letošní ročník Stavebního veletrhu. Ten prezentuje průřez celým odvětvím stavebnictví. Pokrývá realizace staveb, stavební řemesla a technologie, stavební materiály a výrobky, stavební konstrukce a technické zařízení budov. Termín konání veletrhu na začátku roku je ideální - umožňuje potencionálním stavebníkům získání potřebných informací, přehledu o novinkách nebo nalezení realizátorů a dodavatelů staveb ještě před zahájením stavební sezóny. Hlavním tématem Stavebního veletrhu 2020 jsou Vnitřní prostředí budov a tepelný komfort. Dalšími tématy jsou zelené střechy a fasády, topení a chlazení, větrání a stínění nebo osvětlení a akustika. Už tradičně je připraven také bohatý doprovodný program. S tématem ekologie ve stavebnictví se souběžně koná Festival architektury. Odborníci z oborů navazujících na udržitelné stavitelství a architekturu zde přednesou příklady nejlepší praxe uplynulých let. Další částí doprovodného programu jsou pak oborová Mistrovství České republiky s mezinárodní účastí v soutěžích odborných dovedností v souvisejících oborech - klempíř, pokrývač, tesař, kominík a čalouník. Souběžně se Stavebním veletrhem probíhá také veletrh Mobitex, v rámci kterého také soutěží ve svém oboru mladí truhláři.

“Jejich soutěžním úkolem je z polotovarů, které mají připravené, udělat stoličku. Mají na to 5 hodin čistého času a musí udělat ručně všechny konstrukční spoje. Hodnotit se bude i v průběhu soutěže, jak spoje zpracovávají, potom výsledný efekt, jak to mají zklížené, jak to mají vybroušené a dodržení výkresové dokumentace.”  Miroslav Skřivánek truhlář, předseda komise

V oborech, souvisejících se stavebnictvím je na pracovním trhu dlouhodobě nedostatek pracovníků. Zajímalo nás, zda se situace alespoň částečně mění k lepšímu.

“Poslední dva roky určitý nárůst byl. Otázkou zůstává, kolik kluků po vyučení u toho oboru zůstane.” Miroslav Skřivánek truhlář, předseda komise

Stavebnictví, dřevěné stavby nebo nábytkářství,  - všechny tyto obory najdete právě v těchto dnech na Stavebním veletrhu, veletrhu Mobitex a prezentaci Dřevo a stavby Brno na Brněnském výstavišti. Pavel Štěpánek, TV Brno 1.




Bartoň a Partner s.r.o. - Brno, Jihomoravský kraj
Brno
od 7 000 Kč/měsíc

Detail

AGEN-CE, s.r.o. Bučovice
Bučovice
od 18 000 Kč/měsíc

Detail

Agentura hospodaření s nemovitým majetkem - Provozní středisko 0624 Vyškov
Vyškov
od 20 000 do 30 000 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu