Přístavba školy dostane zelenou střechu

  • 19. března 2020,
  • 10:50,
  • Brno,
  • Marie Kadlecová

Nová přístavba základní školy Otevřená v Žebětíně dostane zelenou střechu. Radní na začátku března vyhověli návrhu městské části, která přišla s nápadem střechu budovy pokrýt trávníkem.

Reklama

Na přístavbě základní školy v Žebětíně pracují dělníci od loňského listopadu. Vzniká ze nový pavilon v předprostoru základní školy a v následujících dnech také začne nástavba druhého nadzemního podlaží původního budovy. Nové přístavba měla být podle původního projektu završena plochou střechou.

“My jsme na základě podnětu městské části vlastně změnili tu smlouvu s dodavatelem, nebude to mít vliv na termín dodání. A místo té původní střechy tam bude střecha s tzv. rozchodníkovým kobercem, to je podobná věc, jako je třeba na fotbalových hřištích. Je to bezúdržbová záležitost. Celou dobu je zelená a přispívá k ochlazování vnějšího prostředí a zachytává prach." Petr Hladík, náměstek primátorky

V nové přístavbě a nástavbě školy vzniká prostor pro druhý stupeň, který škole momentálně chybí. Celkem zde přibude 8 kmenových učeben, jedna multifunkční učebna, šatny, kabinety a sociální zařízení. Nové prostory budou také bezbariérově propojené s těmi původními. Změna druhu zastřešení by neměla mít vliv na termín dokončení stavby, cena projektu se ale navýší.

“S aplikací zelené střechy je samozřejmě spojen i finanční nárůst v nákladech na celou akci. Ty celkové náklady jsou 50 milionů korun. Co se týká zelené střechy, je navýšení zhruba 1 milion korun. A musíme si uvědomit, že zelená opatření a tento přístup k investičním akcím bude nákladnější. Nicméně jsme přesvědčeni, že v rámci ochrany životního prostředí jsou tyto investice nezbytné a nutné.” David Grund, radní pro oblast investic

Celková plocha osazené zeleně na střeše bude mít 450 metrů čtverečních. Dokončení celé stavby připadá na leden příštího roku. Marie Kadlecová a Petr Hradský TV Brno 1.




Město Šlapanice - 001
Šlapanice
od 23 390 do 34 370 Kč/měsíc

Detail

DOZETR s.r.o. - 01
Vojkovice
od 30 000 do 48 000 Kč/měsíc

Detail

ČOS - Speciální servis s.r.o. - místo výkonu práce nádraží Skalice nad Svitavou
Skalice nad Svitavou
od 19 500 do 23 000 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu