DPMB otevřel opravené tratě

  • 31. srpna 2020,
  • 10:36,
  • Brno,
  • Jana Holubová

Cestující městskou hromadnou dopravou budou mít po prázdninových opravách komfortnější jízdu. Dopravní podnik totiž dokončil úpravy tratí ve třech lokalitách. Na Nových sadech, na ulici Veveří i v ulici Merhautova.

Reklama

Letní opravy tramvajových tratí jsou u konce a s nimi i prázdninové uzavírky. Dopravní podnik města Brna během dvou měsíců vyměnil 1400 metrů dvoukolejných tramvajových tratí a opravil celkem tři zastávky. Jednou ze tří lokalit, kde proběhly změny, jsou Nové sady.

" V průběhu letních měsíců zde došlo k opravě kolejového svršku a čeho si cestující určitě všimnou je i široký travnatý pás, kde nebudou chybět ani květiny. Tento pás plní nejenom funkci estetickou, ale také tlumí zvuk projíždějících tramvají a snižuje prašnost." uvedla Hana Tomaštíková, tisková mluvčí DPMB.

"Když se na to podíváte, je to projekt Zelené plíce města, a ta tramvajová trať má přidanou hodnotu v tom, že je hezká a současně zadržuje vodu, což jsou taková témata současnosti,“ doplnil Miloš Havránek, generální ředitel DPMB.

To, co však není na tramvajové trati na první pohled zjevné, je zajímavost, která se skrývá pod zelení.

"Shodou okolností zemina, na kterou jsou ty travnaté pásy pokládány, nese název Šedý drak, což je takové připodobnění nejenom symbolu města Brna, ale také novým tramvajím, které si montujeme v ústředních dílnách Dopravního podniku,“ řekla Hana Tomaštíková, tisková mluvčí DPMB.

Kromě Nových sadů se oprav dočkala také trať na ulici Merhautova, kde byl kompletně vyměněn stávající kolejový svršek, a ulice Veveří. Tam se podařilo ve spolupráci několika subjektů upravit nejen trať, ale také zastávky Grohova, které jsou nyní bezbariérové. Brňané se ještě v letošním roce mohou těšit na další úpravy městských tratí, které přispějí ke zvýšení komfortu při cestování městem.

Tyhle akce byly naplánovány na prázdniny. Na podzim ještě chystáme opravu smyčky u Ústředního hřbitova a tím bychom to chtěli v letošním roce ukončit. A v příštím roce se mohou určitě těšit na dokončení tramvajové trati na ulici Plotní, smyčka Komárov a konečně křižovatka u Semilassa,“ přiblížil plány DPMB jeho generální ředitel Miloš Havránek.

Prázdninové opravy vyžadovaly investici 106 milionů korun. Díky ní se mohou cestující těšit na pohodlnější jízdu MHD.




PSK Group, spol. s r.o. - BD Nádražní
Slavkov u Brna
od 185 Kč/hod.

Detail

ČOS - Speciální servis s.r.o.- Nádraží Hustopeče
Hustopeče
od 19 500 do 22 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu