Park u Nových sadů prochází revitalizaci

  • 4. září 2020,
  • 8:01,
  • Brno,
  • Jana Holubová

Park mezi Novými sady a Hybešovou ulicí čeká proměna. Opravy se dočká celá plocha parku, kde bude položen technický štěrkový trávník. Přibudou také nové lavičky a nové stromy.

Reklama

Park nedaleko zastávky Nové sady směrem k ulici Hybešova, prochází revitalizací. Brňané se mohou těšit na travnatou plochu, nové lavičky a šest nových platanů, které doplní ty stávající.

„V rámci nějaké další úpravy bychom rádi tuto pobytovou plochu zpříjemnili zastíněním, osadíme zde platany, doprostřed, kde historicky tady byla kauza nepovedeného památníku třetího odboje, tak jsem rád, že si toto místo tu proměnu zaslouží a že k ní směřujeme,“ řekl Martin Landa, místostarosta MČ Brno-střed.

Park byl doposud místem, kam si mohli obyvatelé nejen přijít odpočinout, ale také si prohlédnout originální výstavu městského mobiliáře. Městská část však plánuje instalovat nové lavičky a ty dosavadní, které si vystavovatelé nevyzvednou, poputují do parku na Kraví horu. Následovat bude odtěžení plochy parku, kterou nahradí trávník.

„Bude zde vznikat nový technický trávník, který je prosypaný vrstvou makadamu tak, aby snesl pohyb osob, nicméně aby ta plocha byla co nejvíce zelená,“ vysvětlil Martin Landa, místostarosta MČ Brno-střed.

Pouze v místech vstupu do parku bude travnatá plocha proložena dlažebními kostkami. Koncepcí nového parku reagovala městská část na potřeby veřejnosti. Na to, co musí podle obyvatel park mít, aby se v něm cítili dobře.

ANKETA

Revitalizace parku je dalším krokem ke zvelebení lokality, který doplňuje například nedávnou rekonstrukci ulice Nové sady. Městská část Brno-střed plánuje další investice.

„Tato investice si vyžádá celkově sumu 2 miliony korun a co se týká dalších, tak určitě mohu zmínit park na Moravském náměstí, na kterém se už pět let pracuje,“ uvedl Martin Landa, místostarosta MČ Brno-střed.

Úpravy parku mezi Nádražní a Hybešovou ulicí by měl být dokončeny v prosinci letošního roku.




V-TRADE, s.r.o. - Kyjov
Kyjov
od 125 Kč/hod.

Detail

Gabriela Braunerová 001
Bučovice
od 300 do 500 Kč/hod.

Detail

Optimus Via s.r.o. - obec Vyškov
Vyškov
od 18 900 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu