Náměstí Svobody se zazelenalo

  • 17. září 2020,
  • 16:19,
  • Brno,
  • Jana Holubová

Na náměstí svobody jsou k vidění stromy v bednách. Umístilo je sem Turistické informační centrum Brno, aby posílilo zeleň ve městě. Po tom, co budou stromky zazimovány budou květináče dále využívány, například během vánočních trhů.

Reklama

Ti, kdo zavítají na brněnské náměstí Svobody, si určitě hned všimnou dvanácti stromků v dřevěných květináčích. Turistické informační centrum města Brna je nechalo umístit v rámci projektu Oáza v centru Brna a to nejenom na náměstí.

"Kromě těch dvanácti stromků na náměstí Svobody pak máme další na nádvoří Staré radnice, celkem 6. 7 je jich také na Římském náměstí," uvedla tisková mluvčí TIC Brno Adéla Nováková.

Od čtvrtka 10 září se k této iniciativě vyjádřila veřejnost jak kladně, tak záporně. Některým se nápad s květináči líbí, jiní mají obavy o zdraví stromků.

ANKETA

"Velká část veřejnosti to oceňuje, je pravda, že se samozřejmě ozvaly i hlasy negativní. Na druhou stranu, my víme, že ty stromky jsou umístěny ve velmi kvalitních květináčích, které umožňují stromkům mít kvalitní podmínky, a současně ve spolupráci s Veřejnou zelení se postaráme, aby jim bylo dobře i dál," doplnila Adéla Nováková, tisková mluvčí TIC Brno.

Bude třeba včas rozhodnout, že už je pro stromky čas opustit květináče. V takový moment je nechá turistické informační centrum zazimovat.

"Hodně to záleží samozřejmě na počasí, rádi bychom, aby tam byly do konce října, možná i dál. Ale záleží, jak brzy přijde zima nebo nepřijde a následně je s Veřejnou zelení zazimujeme," doplnila tisková mluvčí TIC Brno Adéla Nováková.

Stromky z náměstí zmizí, ale květináče zůstanou. Budou využívány například v zimě pro stromy vánoční, které doplní atmosféru tradičních vánočních trhů.

"Tyto květináče jsme koncipovali právě tak, aby se jednalo o rozvoj veřejného mobiliáře, to znamená byl využitý dlouhodobě a v různých ročních obdobích," vysvětlila tisková mluvčí TIC Brno Adéla Nováková.

Platanová alej by měla sloužit ke zpříjemnění pobytu v centru města. Jak místním obyvatelům, tak turistům, kteří se do Moravské metropole vydají.




Gabriela Braunerová 001
Bučovice
od 300 do 500 Kč/hod.

Detail

Horákova farma,a.s. - Jatka Borkovany
Borkovany
od 20 000 do 30 000 Kč/měsíc

Detail

Optimus Via s.r.o. - obec Vyškov
Vyškov
od 18 900 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu