Silnice II/395 je neprůjezdná, SÚS JMK rekonstruuje její vozovku

  • 8. října 2024,
  • 18:22,
  • Brno,
  • Jakub Švarc

Silnice mezi Ludvíkovem a Zbraslaví je uzavřena. Správa a údržba silnic zde rekonstruuje vozovku. Stavba za více jak 54 milionů korun bude hotová na konci října.

Reklama

Část silnice II/395 v úseku od hranice JMK před obcí Ludíkov až po začátek obce Zbraslav je uzavřena. Důvodem oprav byl havarijní stav vozovky. Řidiči, které by tak tudy chtěli projet, musí počítat s úplnou uzavírkou.

Roman Hanák, ředitel Správy a údržby silnic JMK: „Kompletně rekonstruuje vozovku od hranice kraje Vysočina až po obec Zbraslav, jedná se asi o 3,5km dlouhý úsek. Opravovali jsme také objízdné trasy, jak Újezd u Rosic, tak Stanoviště. Probíhá tam recyklace za studena.“

Objízdná trasa pro osobní automobily je vedena silnici III/3951 a III/3956 přes obec Stanoviště a Újezd u Brna. Nákladní doprava je vedena ze Zastávky u Brna po silnici I/23, dále do Kralic, odtud po silnici II/392 a II/399 až do Velké Bíteše.

Roman Hanák, ředitel Správy a údržby silnic JMK: „Práce byly zahájeny v dubnu letošního roku a dokončovat budeme na konci října. Pokládka asfaltu by měla začít poslední týden v září.“

Náklady stavby přesahují částku 54 000 000,- Kč.




OPTIMIA facility s.r.o. - Moravský Písek
Moravský Písek
od 130 Kč/hod.

Detail

Plantgare s.r.o. - 001
Modřice
od 19 500 Kč/měsíc

Detail

London Logistic s. r. o. - 001
Rajhrad
od 19 500 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu