Výherci soutěží si vychutnali večeři na Titanicu

  • 18. března 2019,
  • 18:41,
  • Brno,
  • Jana Holubová

Chřest, mušle svatého jakuba, nebo waldorvský pudink mohli ochutnat výherci soutěží o slavnostní večeři na brněnské výstavě Titanic. Přímo v prostorách fancouzské kavárny nepotopitelné lodi mohli zažít, jak cestující stolovali.

Reklama

Pro šťastlivce, kteří se mohli zúčastnit večeře na Titaniku, byla připravena komentovaná prohlídka, kterou zakončilo luxusní menu připravené podle receptů, ze kterých opravdu na lodi snů vařili. Profesionálně synchronizovaní číšníci na stůl pokládali jednotlivé chody a podle potřeby dolévali víno. Pro kuchaře, který večeři připravoval, to nebylo jednoduché zadání. Některé postupy a ingredience, které nebyly z kuchařky jasné, musel objevit sám. Chřest na kyselo se například může zdát jednoduchým receptem, ale v kuchyni museli vyzkoušet několik druhů octa, aby odhalili, který z nich je v receptu nejchutnější. To, co v tehdejší době dostávali hosté na talíř se totiž poněkud lišilo od jídel, na která jsme zvyklí dnes.

"Ta britská kuchyně počátku 20.století se opravdu lišila od té naší  naší kuchyně, takže se nemusíte bát, že dostanete na talíř kuřecí prsíčka, která znáte z našich nynějších restaurací" dodává kurátorka výstavy Květa Havelková 

Nejen první třída si na lodi vychutnávala luxusní jídla. I cestující s třetí třídy měli možnost ochutnat pokrmy a potraviny, které ještě nikdy neviděli. Celou večeři doprovázela hudba dokreslující atmosféru lodi. Snaha vytvořit autentický zážitek naštěstí nebyla dokonalá. Nikdo z hostů se neutopil a všichni se po večeři odebrali spokojeně domů. Kurátorka výstavy nám prozradila, že to možná není poslední akce, kterou v rámci výstavy pořádají. Blíží se totiž výročí tragédie, které připadá na 15. dubna.




PSK Group, spol. s r.o. - BD Nádražní
Slavkov u Brna
od 185 Kč/hod.

Detail

ČOS - Speciální servis s.r.o.- Nádraží Břeclav
Břeclav
od 19 500 Kč/měsíc

Detail

ČOS - Speciální servis s.r.o. - místo výkonu práce nádraží Letovice
Letovice
od 19 500 do 22 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu