Mandarin Prague nabízí českou historickou kuchyni

  • 20. června 2024,
  • 9:35,
  • Praha,
  • Jan Varga

V hotelu Mandarin Oriental Prague přichystali změnu. Nově svým klientům nabízí česky zaměřenou kuchyni. Ta se zakládá na tradičních českých jídlech, ovšem z hluboké minulosti. V místní restauraci Monastiq tak nabízejí jídla připravená podle starých receptů například ze čtrnáctého nebo šestnáctého století. Jsou navíc vylepšená o moderní dovednosti místních kuchařů.

Reklama

V Hotelu Mandarin Oriental Prague na Malé Straně se vydali cestou české tradice. Nově tady ve zbrusu nové restauraci Monastiq podávají českou kuchyni, ovšem tradiční knedlo vepřo zelo tady rozhodně nečekejte. Místní mistři pokrmů totiž vycházeli z historie naší kuchyně a neváhali se inspirovat ve staletí vzdálené minulosti.

„Museli jsme dost do hloubky řešit ty staré recepty z 16. století, 18. století,“ řekl Michal Horváth, šéfkuchař hotelu Mandarin Oriental Prague.

Hotel Mandarin Oriental tak po letech asijsky zaměřené kuchyně přichází se změnou, je to zbrusu nový koncept, který také zcela změnil tvář místní restaurace. Podle managementu hotelu už bylo na čase přijít s novým příběhem.

„Bylo nám jasné, že když máme budovu starého kláštera a skvělé české kuchaře, dává tedy smysl zavést český koncept. Nicméně chtěli jsme vyprávět jiný příběh, takže jsme se rozhodli pro historický koncept, takže jsme odhlédli od té tradiční české kuchyně, kterou můžete najít v podstatě kdekoliv jinde. My jsme šli opravdu hluboko ke kořenům české kuchyně, museli jsme se tedy ponořit do knih, prozkoumat tisíce stránek, abychom našli příběhy z dob 19., 20., ale i 16. století,“ řekl Eric Gervy, manažer hotelu Mandarin Oriental Prague.

„Kdybyste měl říct nějaký nejstarší recept, kterým jste se inspirovali nebo který jste našli a použili?“

„Jídlo, které vzdává hold českému hedvábnictví 14. století, je Hedvábná stezka, pod jejímž názvem se ukrývají delikátní jehněčí kotlety a jehněčí krokety s morušemi a pečeným celerem. Skvělou zpětnou vazbu máme na Zemlbábu, což je tradiční recept, který známe z dětství, ale podávaný v kreativní a inovativní podobě,“ řekl Michal Horváth, šéfkuchař hotelu Mandarin Oriental Prague.

V Mandarinu šli ale ještě hlouběji do historie, návštěvníci restaurace tak mohou ochutnat i pokrmy podle tradičních receptů až ze čtrnáctého století, tehdy byly například v kurzu pokrmy z jehněčího masa. Skutečnou delikatesou je pak jídlo nazvané Ponds and Monks, tedy rybníky a mniši. Jde o candáta v kombinaci s červeným rakem a bylinkami. Na gastronomické mapě Prahy se tak objevilo další zajímavé místo, kde mohou hosté objevovat historickou českou kuchyni v moderní podobě.




OPTIMIA facility s.r.o. - Moravský Písek
Moravský Písek
od 130 Kč/hod.

Detail

DOZETR s.r.o. - 01
Vojkovice
od 30 000 do 48 000 Kč/měsíc

Detail

Zemědělské družstvo Sebranice - místo výkonu práce - Velkokapacitní kravín Svitávka
Svitávka
od 30 000 do 35 000 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu