Pro mnoho seniorů pokračuje život centru SeneCura

  • 21. listopadu 2019,
  • 16:07

SeneCura SeniorCentrum nemůžete při příjezdu do Šanova minout. Moderní budovy, které spolu vytváří útulný komplex, zaujmou na první pohled.

Stáhnout video
Reklama

A nás hned u vchodu vítá pan ředitel.

“Vítám vás v našem domově, který poskytuje pobytové služby klientům starším 55-ti let, ať už na bázi domova seniorů tak na bázi domova seniorů se zvýšeným režimem,” popsal Michal Veleba ředitel, SeneCura SeniorCentrum.

Pobytové služby se zvýšeným režimem jsou pro klienty, kteří se o sebe už sami nedokážou postarat. V domácím prostředí klientům naplňují jejich základní životní potřeby. V Šanově svým klientům nabízí daleko víc. Program aktivit a možností je bohatý - od procvičování paměti nebo motoriky, přes populární pečení, až po rehabilitační cvičení.

“Nabízíme klientům spolupráci jak s praktickým lékařem, tak s psychiatrem, neurologem, dále spolupracujeme s nutričním terapeutem, kteří dojíždí na náš domov,” vypočítala Dana Malachovičová, vrchní sestra, SeneCura SeniorCentrum.

Jako nadstandardní a vlastně z jiného světa může nezasvěceným připadat projekt splněná přání klientů - jednou za rok pracovníci domova umožní klientům splnit si přání. V rámci unikátního programu SeneCura také pořádají večeři ve špičkovém hotelu.

“Naše jídelna se změní v podstatě v pětihvězdičkový hotel a každý klient si může pozvat tři svoje nejbližší,” uvedl Michal Veleba ředitel, SeneCura SeniorCentrum

Ne vždy se však klienti potřebují nebo chtějí účastnit nějakých aktivit. Pro tyto případy mají v domově takzvanou reminiscenční místnost.

“Máme reminiscenční, takovou vzpomínkovou místnost. Je to klidová místnost, kde si klienti v klidu vypijí kafe, přečtou nějakou knihu, případně tento koutek je takový reminiscenční,” doplnila Jana Tesařová, vedoucí sociální pracovnice, SeneCura SeniorCentrum.

O tom, že svoji práci v domově dělají dobře, svědčí Certifikát Vážka, jenž SeneCura v Šanově obhájila a také Značka kvality. K těmto přibylo čerstvě také ocenění Svazu spotřebitelů a jihomoravského Kraje Spokojený zákazník. Ocenění zvenčí jsou potěšující, pro domov samotný je však prioritou něco jiného.

“Je pro nás velmi dobré, když rodinní příslušníci nám řeknou: jsme spokojeni, že se o ty naše babičky a dědečky prostě staráte dobře,” vysvětlil Michal Veleba ředitel, SeneCura SeniorCentrum

A že jsou klienti centra opravdu těmi “Spokojenými zákazníky”, nám potvrdili oni sami.

“Neumím si představit lepší.Máme tady vše a vše je dobrovolné a tak dál. Jsme tady naprosto svobodní, jako doma," podělil se o pocity Miroslav Černoch, klient SeneCura SeniorCentra.

Taková slova z úst klientů jsou možná důležitější, než všechna ocenění dohromady. Seniorcentrum SeneCura Šanov naplňuje své heslo: život pokračuje s námi.



AGEN-CE, s.r.o. - Nové Hvězdlice
Hvězdlice
od 18 000 Kč/měsíc

Detail

Město Šlapanice - Šlapanice
Šlapanice
od 20 130 do 29 520 Kč/měsíc

Detail

ČOS - Speciální servis s.r.o.- Nádraží Břeclav
Břeclav
od 19 500 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu