ESL

  • 3. března 2020,
  • 13:17

Na strojírenském veletrhu v Brně jsme navštívili firmu ESL. Ta byla založena před 25 lety a zaměřuje se na stavebnictví, speciálně na technická zařízení budov. Na svém stánku nám představili produkt pro stavební dorost.

Reklama

Na Strojírenském veletrhu v Brně jsme navštívili firmu ESL. Ta byla založena před 25 lety a zaměřuje se na stavebnictví, speciálně na technická zařízení budov. Na svém stánku nám představili produkt pro stavební dorost.

“Chceme je pomocí této výukové pomůcky naučit, jak se správně montují systémy technického vybavení budov. ať už se jedná o ústřední vytápění, o plynovody, o kanalizaci, o vodovody a tak dál.” Ladislav Lněníček statutární ředitel, ESL a.s.

Na přehledném systému výukové pomůcky INVYSYS zjistíme, jak má být vše propojeno a v počítači pak můžeme vidět, jak vše funguje.

“Neslouží jen pro to, aby se podívali, jak jednotlivá zařízení fungují v praxi. Oni si je taky mohou smontovat, protože je rozebíratelný, ale mohou se také podívat na teorii toho fungování.” Ladislav Lněníček statutární ředitel, ESL a.s.

Na 2D animaci si mohou vyzkoušet, jak fungují zařízení jednotlivě i v daných sestavách a souborech. Pro nový předmět s názvem Technika, který má být zaveden na základních školách, se opět společnost ESL postavila čelem.

“My k tomu předmětu jako reakci jsme jim připravili učební pomůcku, která by tento předmět mohla učitelům usnadnit zavést v základních školách.” Ladislav Lněníček statutární ředitel, ESL a.s.

Tato učební pomůcka se nazývá KUPR a je to inspirativní souprava pro navrhování a tvoření z měděných součástek.

“V podstatě je to věc, se kterou je snadné učit. Máme k tomu nachystané veškeré výukové materiály, všechny úkoly pro děcky, takže si troufáme tvrdit, že to zvládne i humanitně zaměřený učitel.” Dita Szabo propagace, ESL a.s.

Další výhodou Kupru je, že má přesah do mnoha výukových předmětů, je použitelný nejen v onom konkrétním předmětu technika.

“Víme, že se dá použít ve fyzice, v matematice, ve spoustě dalších předmětů. A v neposlední řadě baví to ty děcky, baví to ty jejich rodiče. Všichni se nás ptali: a ve kterých školách už to máte, to je boží. Takže, tohle je KUPR.” Dita Szabo propagace, ESL a.s.

Sada využívá díly z praxe, najdeme zde trubky, kolínka, tvarovky.

“Je to hodně o té kreativitě, že vlastně vidí ty dílky, kam můžou vést, jak to skládají dohromady, tak ještě víc je to podbízí k tomu, s tím by šlo udělat toto. Jsou tam různé rozbočky, tím, že máme omezený počet dílů, jsou  nuceni i přemýšlet, který díl musí použít, aby docílili vlastně nějaké své představy.” Marie Kandelová autorka výukových materiálů, ESL a.s.

Pokud u dětí na škole chcete rozvíjet logické myšlení, podpořit představivost a kreativitu, trénovat žáky v trpělivosti a vytrvalosti, procvičovat jemnou motoriku a učit je chápat prostorové vztahy, souprava KUPR je přesně nová výuková pomůcka pro vás.



Stations service s.r.o. - Kuřim
Kuřim
od 18 900 Kč/měsíc

Detail

Bartoň a Partner s.r.o. - Brno, Jihomoravský kraj
Brno
od 7 000 Kč/měsíc

Detail

ŠEDOVÁ pure service, z.ú. - Strážnicko
Strážnice
od 10 500 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu