Firma K-net oslavila třicáté narozeniny

  • 5. prosince 2023,
  • 14:34

Reklama

Už 30 let poskytuje firma K-net Technical International Group své služby v oblasti IT. Její zaměstnanci přinášejí firmám, školám, nemocnicím i veřejné správě široké spektrum služeb - vybrané technologie či komplexní IT řešení.

“My se specializujeme na to, abychom uživatelům pomohli s dostupností dat, s jejich bezpečností, s tím, aby měli v pořádku aplikace, aby je měli v tu dobu, kdy je potřebují, aby data měli v tu dobu, kdy potřebují, komfortně a rychle, aby se jim velmi dobře pracovalo a aby jim informatika pomáhala. To je náš účel,” uvedl ředitel firmy K-net Tomáš Knettig.

Technologie za poslední desítky let zažily obrovský rozvoj. Firmy jako K-net na něj musí pružně reagovat. Fungování informačních technologií se svou spolehlivostí naštěstí přiblížilo oboru strojírenství. Jednoduše nejde už tolik o to, zda počítač funguje či ne, ale jestli fugnuje jak má.

“Nepočítáme dneska s tím, že něco nejede. V IT. To je jako gigantická změna. Tady si myslím, že IT za těch 30 let dotáhlo to strojírenství. Což, přiznám se, že byl můj motiv,” řekl ředitel firmy K-net Tomáš Knettig.

Firma za uplynulá léta přijala řadu zkušených i mladých a perspektivních zaměstnanců. Věnovala se jak práci s klienty tak zkoumání nových technologií a vyvíjení vlastních. A nezapomínají samozřejmě ani na oblast vzdělávání. Oslava třicátých narozenin byla příhodně umístěna v brněnském Vida centru.

“Tam je řada takových věcí - vědeckých, robotických a věcí, který my děláme, že to není jen o tý síťařině, a tý práci s tím počítačem, ale že děláme řadu vývojových, rozvojových věcí, který jsou postavený ne na kalsický ajťácký práci,” řekl Petr Nepustil, vedoucí divize produkce K-net.

A co by si ředitel firmy Tomáš Knettig přál, aby se v dalších letech podařilo?

“Kdyby dál byla zajímavá pro lidi, kteří jsou o dvě generace třeba, nebo o generaci a půl mladší než já a kdy by měla stále co nabídnout nejen samozřejmě tem lidem uvnitř, ale v prvé řadě těm zákazníkům, protože ti koneckonců tvoří celou podstatu té věci,” doplnil ředitel firmy K-net Tomáš Knettig.

Pokud se bude firmě dařit jako doposud, můžeme se v následujících letech těšit na její růst, nové produkty a řadu příležitostí ke spolupráci.



Agentura hospodaření s nemovitým majetkem - Provozní středisko 0624 Vyškov
Vyškov
od 25 000 Kč/měsíc

Detail

JD Security s.r.o. - Hodonínsko
Hodonín
od 113 Kč/hod.

Detail

Bartoň a Partner s.r.o. - Brno, Jihomoravský kraj
Brno
od 7 000 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu