Dopravniinfo. TV: Sjezd dálnice D1 na Rytířsko a Velký Beranov je místem častých dopravních nehod

  • 6. října 2023,
  • 10:33

Sjezd z dálnice D1 směrem na Velký Beranov je místem častých dopravních nehod.

Reklama

Sjezd z dálnice D1 směrem na Velký Beranov je místem častých dopravních nehod.

Na frekventovaném sjezdu byla zaznamenáno dohromady 16 dopravních nehod. Naštěstí zde bylo zaznamenáno jen jedno lehké zranění. Ovšem škoda odhadnutá pojišťovnami se vyšplhala až na skoro 6 milionů korun.

Veronika Vošická, krajský koordinátor BESIP: „Jedná se o jeden z vytížených sjezdů dálnice D1. V uplynulých měsících zde probíhaly některé rekonstrukce, zejména na převaděči směrem k Jihlavě, což znamená, že celá řada řidičů mohla využívat i tento sjezd, díky kterému se prostřednictví Velkého Beranova mohli dostat zpět do Jihlavy."

Hlavní příčina nehod v místě je nepozornost řidičů, ti by se tak měli věnovat plně řízení vozidla, tak aby se vyhnuli krizovým situacím.

Veronika Vošická, krajský koordinátor BESIP: „Pokud se bavíme o dálničních sjezdech a nájezdech, tak je třeba, aby si řidič uvědomoval to, že tu pozornost zde musí soustředit opravdu maximálně a nevěnoval se ničemu jinému. V těchto místech dochází k potencionálně rizikovým situacím nebo situacím, které se rizikovými mohou stát. Může se stát, že některý řidič se zařazuje na poslední chvíli, nebo ve chvíli kdy se vozidla připojí, tak to nemusí být podle optimálního průběhu. Řidič může zazmatkovat, připojit se moc brzy nebo naopak na poslední chvíli zastavuje. To jsou vždy rizikové situace, protože tu máme dva proudy dálnice, kde jedou vozidla rychlostí 130km/h a z vedlejší komunikace se připojují vozidla, která mají rychlost mnohem nižší. Zařazení pomalejšího vozidla do rychlého pruhu je vždy náročnou situací, která vyžaduje maximální pozornost."



Bartoň a Partner s.r.o. - Brno, Jihomoravský kraj
Brno
od 7 000 Kč/měsíc

Detail

AGEN-CE, s.r.o. Rostěnice
Rostěnice-Zvonovice
od 21 000 do 22 000 Kč/měsíc

Detail

AGEN-CE, s.r.o. - Nové Hvězdlice
Hvězdlice
od 18 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu