Papi Café v Třebíči nabízí odpočinek a nevšední chuťové zážitky
- 22. srpna 2024,
- 19:02
V Třebíči mají kavárnu, kam se lidé rádi vrací nejen za skvělými dezerty.
Město Třebíč oplývá kulturními památkami, které rozhodně stojí za návštěvu.
V samotném centru památkové zóny, přímo na Karlově náměstí, najdete naprosto ideální místo, kde si můžete odpočinout, vychutnat skvělou atmosféru a nabrat sil.
“Naše kavárna se jmenuje Papi Café.
Kdybych nevěděla, že jsem, co se týče dezertů soběstačná, tak bych si kavárnu nikdy asi nepořídila. Ale my vlastně tady vzadu máme přímo výrobnu, kde si vyrábíme vlastní dezerty,” uvedla Pavla Vostalová, majitelka Papi Café.
Pavla Vostalová Papi Café odvážně založila v době covidového šílenství. Ale již před tím dezerty vyráběla.
“Narozeninové dorty, svatební dorty a zákusky. A až vlastně po těch dvou letech jsme narazili úplnou náhodou na tenhle prostor a začali jsme budovat kavárnu. Získalo to úplně jiný rozměr protože dřív ti lidé přišli, odnesli, odešli. A teď tady stráví nějaký čas, člověk se jim snaží poskytnout příjemnou atmosféru, “ upřesnila Pavla Vostalová, majitelka Papi Café.
Na první pohled je vidět, že záměr se paní majitelce daří dokonale naplňovat.
Sortimentem i uspořádáním interiéru Papi Café překypuje nápady. Ale i samotný název má svůj příběh.
“ Přezdívka Papi vznikla, když mi tak začal říkat, tehdy asi dvouletý, syn mé kamarádky a zkomolil slovo Pavli. A vzniklo Papi,” vysvětlila Pavla Vostalová, majitelka Papi Café.
Kavárna má samozřejmě i dětský koutek, který je umístěn s citem aby se dospělí s dětmi vzájemně nerušili.
Ale to hlavní co Papi Café. odlišuje od ostatních kaváren nejen v Třebíči, je sortiment.
“ Vyrábíme si i vlastní zmrzlinu, a celkově si myslím, že ty dezerty jsou kvalitní, protože používáme kvalitní suroviny,” řekla Pavla Vostalová, majitelka Papi Café.
Nejde samozřejmě jen o kvalitu. Ale i chuťově a vizuální vlastnosti jsou prostě úžasné.
“Tak nejoblíbenější je u nás asi čoko-karamelová tartaletka, ale musím říct, že si lidé hodně oblíbili i to zelené jablko Granny Smith, což je po vzoru Cedricka Groleho, který vymyslel dezerty ve tvaru ovoce. Ale kdybych měla říct já osobně,
já dávám přednost těm babičkovským koláčům, “ prozradila Pavla Vostalová, majitelka Papi Café.
Ať už jste místní nebo jen tak projíždíte, Papi Café určitě navštivte. Více na webových stránkách www.papidorty.cz.