Veřejnost může nahlédnout do brněnských divadel

  • 14. srpna 2019,
  • 19:49,
  • Brno,
  • Jana Holubová

Běžně nepřístupné části budov brněnského Národního divadla teď může navštívit i široká veřejnost. Do 18. srpna totiž probíhají speciální prohlídky. Průvodci návštěvníky zavedou jak do nově zrekonstruovaného Janáčkova divadla, tak i do Mahenova divadla či Reduty.

Stáhnout video
Reklama

Projít se po jevišti některého z brněnských divadel nebo se podívat do zákulisí je teď možné díky sérii prohlídek Národního divadla Brno. Navštívit můžete hned tři budovy. Mahenovo a Janáčkovou divadlo či divadlo Reduta. 

„Kromě těch prostor, které normálně znají při návštěvě, čili společenské prostory, hlediště, foyer atd., podívají se na jeviště, do zákulisí a třeba pod jeviště a tady do tohohle toho zázemí,“ uvedl Martin Koplík, vedoucí zákaznického centra NdB.

Jedním z míst, které pro veřejnost není běžně přístupné je například primátorský salónek a lóže v Janáčkově divadle. Prohlídky probíhaly i minulých letech a je o ně stále značný zájem.

„Návštěvnost je velká, konkrétně v Janáčkově divadle v podstatě máme vyprodáno dalo by se říct pořád, protože všichni se chtějí podívat do nově zrekonstruovaného Janáčkova divadla, což tohle je jedna z prvních příležitostí,“ řekl Martin Koplík, vedoucí zákaznického centra NdB. 

Odhalit zákoutí divadelních budov touží jak turisté, kteří do Brna během léta zavítají, tak milovníci umění či architektury.

Na prohlídku je možné vyrazit denně do 18. srpna a to každou celou hodinu mezi 10 a šestou kromě polední pauzy mezi třináctou a čtrnáctou hodinou.




Vojenské lesy a statky ČR, s.p. - kasárna Dědice
Vyškov
od 130 do 150 Kč/hod.

Detail

Kámen PLUS s.r.o. kamenolom
Luleč
od 25 000 do 35 000 Kč/měsíc

Detail

Optimus Via s.r.o. - obec Vyškov
Vyškov
od 18 900 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu