Areál znojemského pivovaru prochází revitalizací

  • 15. srpna 2019,
  • 10:12,
  • Brno,
  • Jana Holubová

Areál znojemského pivovaru, který je vstupní branou k rotundě a hradu, prochází revitalizací. Kromě nového mobiliáře zde vznikne vinná galerie s kavárnou a návštěvníci se projdou po šatovské dlažbě. Na nový areál se mohou znojemští těšit už druhý týden v září.

Stáhnout video
Reklama

Areál znojemského pivovaru se doslova mění před očima. Přibudou zde nové stromy a zeleň a místo prašné cesty přes Hradní ulici budou návštěvníci chodit po novém dláždění. 

„Většina té dlažby je tady právě ze šatovské dlažby, což je dlažba tady od nás z regionu. A historicky patří do toho areálu pivovaru,“ uvedla Zuzana Pastrňáková tisková mluvčí město Znojma.

Jedná se o jednu z největších investic letošního roku, která město Znojmo vyšla na více než dvanáct a půl milionu korun. Rekonstrukce doplní přístupovou cestu k rotundě a znojemskému hradu o další zajímavé atrakce.

„I ten samotný areál už toho pro návštěvníky nabízí spoustu. Máme tady expozici pivovarnictví, je tady minipivovar a také tady vznikne vinná galerie a kavárna,“ doplnila Zuzana Pastrňáková, tisková mluvčí města Znojma. 

„Soukromý sektor v tuto chvíli bude otevírat v měsíci září největší vinnou galerii ve městě Znojmě, která bude s výhledem na kostel sv. Mikuláše a na pravé straně areálu pivovaru už se mnoho let vaří znojemské pivo,“ sdělil Jan Grois starosta města Znojma. 

Na podzim by se zde také měla otevřít pivovarská restaurace. Součástí změn je i oprava vstupní brány, tvorba nových informačních tabulí, umístění pítka či dokončení veřejného osvětlení. Revitalizace areálu pivovaru by měla být ukončena do vinobraní, které se koná druhý týden v září




Obec Nebovidy - Nebovidy
Nebovidy
od 30 000 do 36 000 Kč/měsíc

Detail

MACH DRŮBEŽ a.s. - Moravany u Brna
Moravany
od 25 000 do 30 000 Kč/měsíc

Detail

Gabriela Braunerová 001
Bučovice
od 300 do 500 Kč/hod.

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu