Projekt rekonstrukce Gorkého ulice se bude měnit

  • 2. října 2019,
  • 17:44,
  • Brno,
  • Jakub Sabol

Hlasitá nespokojenost, sepisování petice i konzultace představitelů Brna a Brna-středu s veřejností. Opravy Gorkého ulice s sebou nesou nepříjemnosti. Náš štáb vyrazil na místo, aby zjistil, jak se situace vyvíjí.

Stáhnout video
Reklama

Gorkého ulice v centru Brna a měla mít podle plánu do konce roku novou podobu. Kromě nového mobiliáře v podobě laviček, sloupků a stojanů na kola i jiný profil silnice a chodníků. Právě proti šířce komunikace a nedostatku zelených ploch se lidé vyhradili a na základě petice se pustili do debaty s Magistrátem i radnicí Brno-střed. Zeptali jsme se místních, co si o situaci myslí.

„Zúžení vozovky jsem si všimla, třeba tam to vypadá, že nějaký pruh tam vydlážděný je, ale nevím, jestli jsou to parkovací místa nebo co to je,“ povídá zmatená Brňanka.

„Ta silnice by měla být na boční ulici v Brně dostatečně široká, to vím, protože nějaká základy v tomto mám. Podle toho, jaká budou parkovací místa, je potřeba vidět více těch plánků a ta zeleň by se sem hodila,“ přidává svůj pohled druhý oslovený.

„Já vím, že tady byla nějaká petice, ale jinak nevím, proč ten architekt to navrhl takhle. Předpokládám, že to dělají odborníci a ti vědí, co dělají - a že ty názory jsou tady různé, to je vždy a u všeho,“ konstatuje další muž.

„My jsme se s námitkami lidí setkali, vyslechli jsme je a připravujeme přepracování projektu. Samozřejmě vnímáme požadavky lidí z dotčených ulic jako naprosto relevantní. Přistupujeme k tomu vážně a snažíme se vše napravit,“ přesvědčuje náměstek primátorky Robert Kerndl.

Spojnici Úvozu a ulice Veveří dělníci rozkopali v září minulého roku. Po výměně kanalizace a vodovodu přišla kompletní obnova této komunikace.

„Zdá se mi to jako pozitivní věc. Je to naslouchání občanům. Je horší, že každý řekne něco jiného, tak proto by tam mělo být město jako ten určující element,“ chválí jeden z respondentů.

„Já tady pracuju v kavárně a pořád slyším, jak se tady hádají. Nevím, nejezdím sem autem, ale podle mě je to v pohodě,“ nedělá si hlavu další žena.

Brněnský náměstek tvrdí, že chybu udělalo bývalé vedení Brna-středu, které projekt nešťastně upravilo především ve způsobu parkování. Místo šikmého stání tu prosadilo úpravu v podobě stání kolmo.

,,Pokusíme se samozřejmě ten projekt udělat takovým způsobem, abychom nemuseli dělat kompletní změnu, ale aby došlo ke změně stavby před dokončením,“ ubezpečil Kerndl.

Místo prosincové kolaudace bude ulice podle odhadů hotová v květnu příštího roku.





ŠEDOVÁ pure service, z.ú. - Strážnicko
Strážnice
od 10 500 Kč/měsíc

Detail

Horákova farma,a.s. - Jatka Borkovany
Borkovany
od 20 000 do 30 000 Kč/měsíc

Detail

AGEN-CE, s.r.o. Rostěnice
Rostěnice-Zvonovice
od 21 000 do 22 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu