Škola na Charbulově ulici získá nový pavilon

  • 11. října 2019,
  • 15:22,
  • Brno,
  • Jakub Sabol

Střední odborné učiliště v Charbulově ulici patří k největším svého druhu u nás. Nejen potřeba zvýšení kapacity přivedla vedení školy k myšlence rozšířit hlavní areál v Černovicích. Začít by se mohlo v roce 2021, zatím se dokončuje případová studie.

Stáhnout video
Reklama

Zbrusu nové prostory a to přímo v areálu školy. V brněnských Černovicích připravují stavbu nového pavilonu. Do moderní části se přesunou mimo jiné učebny pro kadeřnictví a další instituce. To si pochvaluje například Jana Hajková, které každým dnem prochází pod rukama budoucí kosmetičky.

,,Bude to hlavně přínosné pro zákazníky, kteří už jsou zvyklí k nám dlouhodobě chodit. Velmi se na tohle těšíme. Zároveň tam bude možnost zakoupeni našich výrobků, které naši učni vyrábí. Tady v té kosmetice budou cukráři," těší vyučující odborných prací.

Přístavba vyroste za současnou budovu školy a svými rozměry ukousne část fotbalového hřiště. Pětipatrový kolos se zbytkem areálu propojí prosklený tunel.

,,Přímo ze silnice vidět nebude, ale bude otočen směrem k Nové Mosilaně a směrem na hřiště. V prvním patře budou prostory pro veřejnost. Měli by tam mít odborný výcvik aranžéři a odborné učebny a obor prodavač. Dle tam budou situovány informační technologie," vyjmenovala ředitelka střední školy Jana Marková.

Pravě na praktickou výuku musí studenti dojíždět po celém městě. Jedním z cílů učiliště je opustit pronajatou budovu na Janské ulici, ale také pracoviště odborného výcviku v ulici Trnitá. Dle slov Jany Markové je budova ve špatném technickém stavu, její provoz výrazně zatěžuje rozpočet školy a případným prodejem by mohla získala část potřebných prostředků na stavbu.

,,V současné době probíhá zpracování případové studie, která bude probíhat do konce listopadu. Následně proběhne zpracování projektu včetně stavebního povolení. Pokud všechno dobře půjde, bude vypsáno vyběrové řízení na přístavbu školy," přibližuje aktuální situaci Marková.

V případě úspěšného vypsaní se mohou rozjet stavební práce. Podle ředitelky Jany Markové by se v nejoptimističtější variantě mohlo začít na jaře roku 2021. Školu provozuje Jihomoravský kraj, který by měl být jedním z hlavních investorů. Původní odhad celkových nákladů činí 100 milionu korun bez DPH.




Kámen PLUS s.r.o. kamenolom
Luleč
od 25 000 do 35 000 Kč/měsíc

Detail

MACH DRŮBEŽ a.s. - Moravany u Brna
Moravany
od 25 000 do 30 000 Kč/měsíc

Detail

V-TRADE, s.r.o. - Kyjov
Kyjov
od 125 Kč/hod.

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu