V Brně se kromě aut dá umýt v myčce i pes

  • 6. listopadu 2019,
  • 16:52,
  • Brno,
  • Jana Holubová

V Brně je možné umývat v myčce nejenom auta, ale i psí mazlíčky. Majitelé psů se díky myčce mohou vyhnout komplikovanému domácímu mytí a následnému uklízení. Brno je jediným městem v republice, které takovou službu má.

Stáhnout video
Reklama

Voda cáká, pes se ošívá a páníčka čeká po takové koupeli ještě uklízení koupelny. Umýt psa je ale možné i jinak, například v myčce určené právě pro tyto domácí mazlíčky. Jednu takovou lze najít i v Brně na Jihlavské ulici. Funguje jako součást běžné myčky aut už od loňského července a její provozovatelé se inspirovali od našich sousedů.

"Vznikl tady takový slogan "umyjeme vše, na co si vzpomenete" a během výstavby jsem zjistil, že existuje přes internet benzinová stanice na Slovensku, která tento projekt začala dělat místo tankovacího stojanu, akorát, že se to používá pouze v období od jara do podzimu a přes celý rok ne," uvedl Radek Janíček, provozovatel služby.

Brněnská myčka však funguje celoročně. Je samoobslužná a získat znovu čistou a voňavou srst mohou pejsci od těch nejmenších až po ty největší.

"Ten pejsek skočí do vany, vy si spustíte ty programy, které tam jsou, vyberete si z toho jestli chcete šampon, jestli chcete kondicionér, jestli chcete proti blechám, pak je tam samozřejmě ještě sušící program, ten se třeba v létě nemusí využívat," doplnil Radek Janíček, provozovatel služby.

"Je to úplně jednoduché, intuitivní, to ovládání, ještě u toho mluví ten automat Česky, takže není žádný problém," popsala Vilma, majitelka psa.

Mytí nemá striktně určený časový rámec, takže můžete v klidu pejska připravit, nalákat ho do vany například pomocí pamlsků. Je možné připoutat ho za obojek pomocí řetízku a pak už stačí jen vybrat daný program a podle potřeby umývat.

"Podle samozřejmě rasy toho psa, podle velikosti, podle toho, jak dlouhé v podstatě ty chlupy má, to znamená průměrná doba toho mytí by měli počítat tak 10-15 minut," upřesnil Radek Janíček, provozovatel služby.

Čas, který majiteli koupání domácího mazlíčka zabere, také určuje cenu. V případě, že má tedy psů hned několik, vyplatí se zvážit, zda se mu myčka vyplatí a jestli se raději nerozhodne psy umýt doma. Domácí mytí však s sebou na rozdíl od myčky nese jisté nepříjemnosti.

"Největší výhodu spatřuji v tom, že nemusíte potom uklízet. Protože třeba já když si vezmu toho svého psa doma do koupelny, tak když ho pak celého umyji, tak mám celý sprchový kout od chlupů, pak se otřepe, takže vytírám všechno a tady krásně jenom po sobě tu vanu osprchuji a mám to bez problémů," dodala Vilma, majitelka psa.

Za více než rok fungování prošlo myčkou už více než tisíc psů a ohlasy na tuto službu jsou podle provozovatele veskrze pozitivní. Pejskaři teď mohou své miláčky v klidu nechat blátem a loužemi, aniž by trnuli hrůzou z náročného mytí.




Optimus Via s.r.o. - obec Vyškov
Vyškov
od 18 900 Kč/měsíc

Detail

AGEN-CE, s.r.o. Rostěnice
Rostěnice-Zvonovice
od 21 000 do 22 000 Kč/měsíc

Detail

Obec Nebovidy - Nebovidy
Nebovidy
od 30 000 do 36 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu