Řečkovice zažily velkolepou čertovskou show

  • 9. prosince 2019,
  • 21:11,
  • Brno,
  • Jana Holubová

Mikuláš, čerti a andělé v pátek zaplavili celé Brno a Ti, co zavítali do Řečkovic, předvedli velkolepou show. Ohňů, čerta na koni i Lucifera se báli snad i dospělí a Mikuláš s anděli zase vnesli do představení trochu něhy a světla. Zaplněným areálem bývalého pivovaru tak zněl jak dětský pláč, tak smích.

Reklama

Takto vypadala letošní návštěva čertů, Mikuláše a andělů v Řečkovicích. Areál bývalého pivovaru se už v podvečer začal plnit zvědavými rodiči a hodnými i zlobivými dětmi, aby se podívali na velkolepou show."My jsme mohli letos premiérově v Řečkovicích shlédnout představení čertů z Lipůvky, já jsem moc rád, že se nám je sem podařilo dostat, v jejich náročném harmonogramu. A to představení se chystalo poměrně dlouho, bylo to náročné, přijeli anděl s čerty na koních, takže celá ta logistika byla pro nás i tím, že to byla premiéra, poměrně náročná nová věc." Marek Viskot (ČSSD) starosta, Brno-Řečkovice.

I přesto, že jsme se báli, že nás čerti s celým štábem odnesou do horoucích pekel, získali jsme pro vás exkluzivní rozhovor se samotným Luciferem. Ten byl už před představením přesvědčen, že mezi obyvateli Řečkovic je hned několik zlobivých dětí, které je třeba potrestat.

"Budou se napravovat, budou topit pod kotly, budou poslouchat a budou se napravovat." Lucifer, čerti z Lipůvky.

A s tímto ďábelským nadšením pro věc také se svými čerty několik dětí do pekla odnesl.


Naštěstí to není jen peklo, kdo rozhoduje o tom, kdo si trest zaslouží a kdo ne. Ve svátek svatého Mikuláše na čertovské řádění dohlíží i sám Mikuláš s andělskou jízdou, která  tentokrát o ty hodné děti v Řečkovicích odhodlaně bojovala.

"Nějaké děti odnesli, ale věřím, že po konci představení se vrátily a že se to všechno vysvětlilo." Marek Viskot (ČSSD) starosta, Brno-Řečkovice.

Aby však i příští rok, zůstaly děti u svých rodičů a neskočily v kotlích, budou muset znovu dokázat, že nezlobí a že si zaslouží Mikulášovy dary víc než výlet do pekla.

ANKETA

"Jsou to děti, trošku zlobit můžou, ale musí to mít nějakou míru, takže já bych všem rodičům přál, aby to zůstalo na té rozumné míře, kdy je to ještě vlastně pořád radost. Marek Viskot (ČSSD) starosta, Brno-Řečkovice.

Tentokrát si z dobrodružného večera rodiče opět domů dovedli stejný počet dětí, s jakým přišili. Lucifer ale upozorňuje, že i když se během roku čerti na zemi neukazují, stále na děti dohlížejí.

"Peklo nikdy nespí, ale naopak je spravedlivé, takže těšte se děti, jdeme si pro vás." Lucifer, čerti z Lipůvky.

A tak zbývá jen doufat, že stejně tak nikdy nespí ani nebe. A že pekelná váha, na které se ve známé pohádce vážila i Dorota Máchalová, bude stála ukazovat spravedlivě.  Jana Holubová, televize Brno 1




Horákova farma,a.s. - Jatka Borkovany
Borkovany
od 20 000 do 30 000 Kč/měsíc

Detail

ZOŠI AGRO, s.r.o. - 001
Nové Bránice
od 20 000 Kč/měsíc

Detail

Bartoň a Partner s.r.o. - Brno, Jihomoravský kraj
Brno
od 7 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu