Uzavírka mezi Želešicemi a Hajanami se o dva měsíce protáhla

  • 23. června 2023,
  • 15:21,
  • Brno,
  • Jakub Švarc

Reklama

Stavba na spojovací silnici mezi Želešicemi a Hajanami u Brna měla skončit už 30. dubna letošního roku. Termín dokončení a opětovné uvedení komunikace do provozu se ale silničářům protáhne do začátku prázdnin. Příčinou dopravního omezení je rekonstrukce vozovky kvůli jejímu špatnému technickému stavu. Pro řidiče tak ještě stále platí uzavírka.

Markéta Karbanová, vedoucí investičního úseku SÚS JMK: „Stavba by konečně měla končit 30.6. 2023 a od prvního července by měl být obnoven provoz na celém úseku. Stavba se skládala ze dvou částí, první z nich byla stavba průtahu Želešicemi, na to navazovala stavba Želešice Hajany. Vzhledem k tomu, že se posunovala i stavba Želešice průtah, tak jsme museli stavbu posunout o dva měsíce.“

Součástí stavby je vybudování opěrné zdi. Podél levého pruhu vozovky směrem z Hajan je pak kvůli odvodnění vybudována gabionová stěna. Délka uzavřeného úseku měří zhruba 1178m.

Markéta Karbanová, vedoucí investičního úseku SÚS JMK: „Objízdná trasa vede oficiálně přes Rajhrad a Ořechov. Je to spojnice mezi Brnem a Ivančicemi a je hojně využívána těžkou nákladní dopravou.

Stavba je rozdělena do dvou částí a dohromady vyjde na zhruba 100 milionů korun. Stavba vyjde na zhruba 100 milionů korun.




AGEN-CE, s.r.o. - Nové Hvězdlice
Hvězdlice
od 18 000 Kč/měsíc

Detail

Bartoň a Partner s.r.o. - Brno, Jihomoravský kraj
Brno
od 7 000 Kč/měsíc

Detail

Fotovia s.r.o. - Rosice
Rosice
od 20 000 do 40 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu