Komunikace směrem na Sentice je uzavřena

  • 7. srpna 2023,
  • 22:16,
  • Brno,
  • Jakub Švarc

Reklama

Od roku dubna minulého roku probíhá stavba obchvatu Čebína. Ten bude měřit téměř čtyři kilometry a přispěje ke zklidnění dopravy v obci. Během výstavby se řidiči setkávají s řadou menších či větších dopravních omezení. Momentálně je uzavřen úsek vedoucí na Sentice. Uzavřena je také místní spojovací komunikace.

Daniel Hynk, vedoucí investičního úseku SÚS JMK: „V současné době je uzavřený sjezd ze směru na Sentice, kde momentálně probíhá budování nového napojení a stavba obchvatu. Na začátku a na konci obchvatu je provoz veden po baypasech, které budou na začátku října zrušeny.“

Objízdná trasa je vedena po silnici 38529 kolem místního zemědělského družstva za Čebínem. Řidiči budou moci obchvat využívat začátkem října letošního roku.

Pavel Čížek, krajský koordinátor BESIP: „Doufejme, že ten plánovaný obchvat uleví cestě ve směru na Svitavy. Ty každodenní kolony snad zmizí a přenesou se na ten obchvat. Do té doby nezbývá, než se obrnit trpělivostí a jezdit opatrně. Je dobré také počítat s nějakou časovou rezervou, protože ty kolony se netvoří jen ve špičkách ale také s každou nehodou nebo komplikací na trase.“

Celkově by měla všechna dopravní omezení v Čebíně skončit v prosinci, to by měla být stavba dokončena. Stavba vyjde na 430 milionů korun.




Město Šlapanice - 001
Šlapanice
od 25 280 do 37 170 Kč/měsíc

Detail

AGEN-CE, s.r.o. - Nové Hvězdlice
Hvězdlice
od 18 000 Kč/měsíc

Detail

ŠEDOVÁ pure service, z.ú. - Strážnicko
Strážnice
od 10 500 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu