V planetáriu promítají show k hudbě Pink Floyd

  • 22. února 2024,
  • 19:07,
  • Brno,
  • Jana Dostálová

Fanoušci kapely Pink Floyd mohou v brněnském planetáriu zažít netradiční show. K padesátému výročí vzniku alba The Dark Side of The moon totiž vznikla audioprojekce určena přímo pro planetária. Návštěvníci se tak nohou během pětačtyřicetiminutového promítání ponořit do jiného vesmíru.

Reklama

Hvězdárna a planetárium Brno patří mezi první místa na světě, kde se začala promítat audiovizuální show Pink Floyd's The Dark Side of The Moon. Třičtvrtěhodinová vizuální báseň vznikla k padesátému výročí vydání stejnojmenné desky kapely Pink Floyd.

“Je to celkem pestrá škála různých animací, různých projekcí, je to samozřejmě s vesmírnou tematikou, ale je to také úzce spjato s tou hudbou samotnou, takže myslím si, že si přijdou na své jak milovníci vesmíru, tak milovníci Pink Floyd,” uvedl Pavel Karas, vedoucí dramaturgického oddělení Hvězdárny a planetária Brno.

Přesto, že by se mohlo zdát, že jde o běžné promítání filmu, zážitek z planetária je unikátní. Především proto, že obraz diváka obklopuje ze všech stran a může se na velkém plátně zaměřit vždy na kousek obrazu, který ho právě nejvíce zajímá.

“Další samozřejmě přidaná hodnota je to, že ten zážitek je sdílený. Že v tom sále s vámi sedí dalších 180 lidí a užívají si ten film s vámi,” doplnil Pavel Karas, vedoucí dramaturgického oddělení Hvězdárny a planetária Brno.

Vizuální část vytvořila pod dohledem kapely Pink Floyd společnost NSC Creative, se kterou již brněnské planetárium spolupracovalo na několika předchozích projektech. Díky tomu si minimálně do konce tohoto roku mohou fanoušci vychutnat například skladby Time, On the run nebo Speak to me tak trochu jinak.

ANKETA

Nejste-li zrovna fanoušky kapely Pink Floyd, můžete ocenit řadu dalších filmů, které se v planetáriu promítají téměř každé dvě hodiny. Kromě toho je možné zažít prohlídku večerní oblohy s využitím dalekohledů nebo si vychutnat prohlídku podzemních prostor, kde letos v létě vznikne nová výstava.




Agentura hospodaření s nemovitým majetkem - Provozní středisko 0624 Vyškov
Vyškov
od 20 000 do 30 000 Kč/měsíc

Detail

Bartoň a Partner s.r.o. - Brno, Jihomoravský kraj
Brno
od 7 000 Kč/měsíc

Detail

ŠEDOVÁ pure service, z.ú. - Strážnicko
Strážnice
od 10 500 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu