Masarykova univerzita oslaví 100 let

  • 10. června 2019,
  • 16:13

Reklama

Absolventi, studenti ale i široká veřejnost. Ti všichni jsou zváni na oslavy 100. výročí Masarykovy univerzity. Ty vyvrcholí v sobotu 15. června festivalem MUNI 100. Celý festival proběhne na brněnském výstavišti.

"Bude to poprvé v historii, kdy se skutečně na jednom místě bude prezentovat opravdu kompletně celá univerzita. Budou tam nejen fakulty, budou tam všechny ústavy, budou pracoviště, studentské spolky, takže opravdu ten veletrh bude velkolepý. Všechny ty stánky budou interaktivní, tedy budou vtahovat účastníky do děje," řekl Jiří Uher, vedoucí odboru vnějších vztahů a marketingu MUNI.

Na návštěvníky čeká i řada kulturních vystoupení a koncertů.

"Spousta zajímavých programů, pořadů, divadla, Symfonický orchestr Masarykovy univerzity, pěvecký sbor, divadlo naší Fakulty informatiky, Divadlo Bolka Polívky a samozřejmě vyvrcholením té večerní části bude koncert Vojty Dyka se skupinou B-Side Band," řekla Hana Svatoňová, prorektorka pro vnější vztahy MUNI.

Program bude připravený i pro dětské návštěvníky a rodiny s dětmi.

"Bude otevřená VIDA, máme i plno zajímavých dětských programů od našich partnerů. Uvnitř bude dětský koutek, budou tady atrakce, takže se zabaví nejen absolventi a třeba starší ročníky," řekl Jiří Uher.

15. června je zkrátka připraven program pro všechny generace. A to od 14:00 až do brzkých ranních hodin.

"Naše univerzita má stovky tisíc absolventů, studentů, ale její činnost se vlastně dotýká i Brňanů a tisíců dalších lidí. A my bychom všechny ty chtěli pozvat. Univerzita má 100 let, pojďte tyto narozeniny s námi oslavit," řekla Hana Svatoňová.

Nebude chybět ani dobré jídlo a pití a návštěvníci se mohou těšit třeba na retro menzu.



Agentura hospodaření s nemovitým majetkem - Provozní středisko 0624 Vyškov
Vyškov
od 20 000 do 30 000 Kč/měsíc

Detail

V-TRADE, s.r.o. - Kyjov
Kyjov
od 125 Kč/hod.

Detail

Vojenské lesy a statky ČR, s.p. - kasárna Dědice
Vyškov
od 130 do 150 Kč/hod.

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu