Fanoušci festivalu VESUF se dočkali vystoupení Tomáše Kluse

  • 13. července 2019,
  • 9:12

Vydatný déšť nezastavil příznivce muziky na Blanensku. V kempu Suchý tento pátek i sobotu burácely tisíce fanoušku. Vystoupila tu taková jména jako Adam Ďurica, Pekař nebo kapely Kamelot či Lake Malawi. Vrchol však měli organizátoři připravený na závěr druhého dne.

Reklama

Support Lesbiens, ale především Tomáš Klus. Vyvrcholení sobotního programu festivalu Vesuf bylo skutečně velkolepé. Nejen show třineckého rodáka sklidila obrovský aplaus publika.

"Fakticky vzato poprvé hraji, protože vloni, když jsme tady hráli, tak jsem se jen podepisoval, protože jsem přijel bez hlasu. Takže dnes se těším dvojnásob, protože legenda praví, že zdejší publikum je výjimečné," řekl Tomáš Klus, zpěvák.

Nejen držitel Českého Slavíka z roku 2012 potvrdil, že jižní Morava patří mezi jeho oblíbené zastávky.

"Pro nás, i v rámci našeho vlastního turné mimo festivaly, jsou zastávky na jižní Moravě velmi očekávanou destinací," řekl Tomáš Klus.

"Je hodně přívětivý. Když se stane nějaká chyba, lidé nám to třeba odpustí. Je to pěkné. Hrát na Moravě je opravdu takové, že jsou lidé vroucní a funguje to. Toto léto jsme hráli docela často a máme to tady rádi," řekl Dušan Marko, zpěvák, kapela Support Lesbiens.

Do kempu Suchý poblíž Boskovic dorazily tisíce fanoušků. Nálada byla i navzdory několika nárazovým dešťům fantastická.

anketa

Součást programu představovala i přehlídka nejrůznějších piv. O nejlepší z nich mohli lidé dokonce hlasovat. Nejlepším pivovarem festivalu Vesuf se stal krnovský podnik Nachmelená opice.

"Jsme tady poprvé, takže jsem překvapen. Především je to zásluha našeho sládka. Michal Kuřec je spolumajitel pivovaru a zároveň sládek. Vaří pivo výborné a tady se to potvrdilo. Letos je to několikátá cena, kterou jsme získali a tady je to potvrzení toho, že se snažíme dělat kvalitní pivo," řekl Jiří Valenta, ekonom, minipivovar Nachmelená opice.

Spokojeni byli taktéž organizátoři. I pro ně to byl výjimečný víkend.

"Letos máme v programu 12 kapel, přičemž headlineři jsou hned 3 po sobě. Je to Eddie Stoilow, Support Lesbiens a samozřejmě Tomáš Klus. Naším titulárním partnerem a hlavním partnerem je Fiat, jehož název máme i v názvu festivalu. Samozřejmě máme i spoustu dalších partnerů, kteří nám s tím pomáhají, např. Johnny Servis nebo pivovary, kterých tady máme letos 25 a příští rok jich bude asi ještě více," řekl Tomáš Pacek, spoluorganizátor, festival Vesuf.

Letošní 5. ročník tak nabídl hektolitry kvalitního piva, dobré jídlo a zážitek z koncertů. Pořadatelé jej zároveň označili za dosud nejrozsáhlejší. Na festival Vesuf, jenž přivezla společnost Fiat, budou na Blanensku dlouho vzpomínat.



V-TRADE, s.r.o. - Kyjov
Kyjov
od 125 Kč/hod.

Detail

MACH DRŮBEŽ a.s. - Moravany u Brna
Moravany
od 30 000 do 45 000 Kč/měsíc

Detail

AGEN-CE, s.r.o. - Nové Hvězdlice
Hvězdlice
od 18 000 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu