Anglická základní škola Mendlovo náměstí

  • 24. října 2019,
  • 13:33

Anglická základní škola je součástí školského komplexu na Mendlově náměstí v Brně. Co nás po příchodu zaujme na první pohled - nošení školních uniforem žáky i učiteli. K dalším přednostem školy patří … ale víte co? pojďme pěkně od začátku. V rámci výuky nabízí škola dva programy: bilingvní a CLIL.

Reklama

“Žáci v bilingvní třídě jsou vyučováni v českém jazyce a také v angličtině. V této třídě působí dva vyučující, je to česky mluvící paní učitelka a rodilý mluvčí. V této třídě se vyučuje 16 dětí a můžeme se podívat,” popsala Kateřina Jančíková, zástupkyně ředitelky školy.

Předpokladem u dětí v takové třídě je alespoň částečná znalost základů angličtiny. Ale jak vidno, dětem nečiní problém v různých předmětech používat jak anglický, tak český jazyk.

Prvňáčky necháme pracovat a my půjdeme dál.

“Čtvrťáci právě mají matematiku v naší škole vyučujeme metodou podle profesora Hejného. Je to metoda, která je založena na budování schémat, rozvíjí logické myšlení a můžeme se podívat,” vysvětlila Kateřina Jančíková, zástupkyně ředitelky školy.

Čtvrťáci to mají v malíčku, pojďme tedy ještě výš.

“Páťáci mají právě lekci angličtiny s rodilým mluvčím. Na základní škole má každá třída jednou týdně hodinu s rodilým mluvčím a pracují na konverzaci. Takže se můžeme podívat,” dodala Kateřina Jančíková, zástupkyně ředitelky školy.

Co mě, programového ospalce hodně zaujalo, je začátek výuky: na škole začínají každé ráno v 8:55. Před tím je v provozu ranní, ale i odpolední družina, po skončení výuky také velké množství zájmových kroužků. No a mezi tím se samozřejmě potřebují děti také pořádně najíst.

“Vybíráme si ze dvou až tří jídel. Někdy mi tady chutná, ty jídla jsou hodněkrát i dobrý,” řekl Kryštof, žák V. třídy.

Kromě výuky připravuje škola pro žáky i řadu akcí, také soutěží třeba v angličtině.

“Minulý rok jsme vyhráli první místo v soutěži v Karviné, Vyhráváme různé poháry, medaile a tak,” prozradila Nela žákyně V. třídy.

“Jezdíme třeba na školu v přírodě, na lyžák, a v páté třídě se jezdí do Anglie. Jezdíme na různá místa, do rodin nebo do hotelů a chodíme tam i do školy,” popsala Barbora žákyně V. třídy.

O přestávkách si žáci mohou na chodbách zahrát šachy, dámu, člověče nezlob se nebo třeba zaskákat panáka. Pro více pohybu mohou vyrazit i na dvorek s basketbalovými koši, kuželkami nebo minigolfem. Ovšem dvorek je využíván i na výuku.

“Tak, jak paní učitelky potřebují a cítí únavu dětí, chtějí, aby se odreagovaly a aby to učení pro ně bylo příjemnější,” doplnila Kateřina Jančíková, zástupkyně ředitelky školy.

Nejenom učení v Anglické základní škole na Mendlově náměstí je, podle toho, co jsme zde viděli, pro děti příjemné a přínosné. Tahle škola je nejspíš místem, kam se všichni, žáci i učitelé, každý den těší.



Obec Nebovidy - Nebovidy
Nebovidy
od 30 000 do 36 000 Kč/měsíc

Detail

Město Šlapanice - 001
Šlapanice
od 25 280 do 37 170 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu