Obyvatele Bosonoh trápí hustý provoz

  • 1. října 2019,
  • 18:06,
  • Brno,
  • Pavel Štěpánek

Brno je prý nejlepší město, protože se na něj stojí fronty ze všech stran. Tento a spousta dalších vtipů koluje mezi lidmi o dopravní situaci v okolí jihomoravské metropole. Do smíchu však není všem těm, kteří v kolonách uvíznou mnohdy na desítky minut.

Stáhnout video
Reklama

Dálnice D1 je kapitolou sama pro sebe. Ovšem zvláště v posledních týdnech a měsících se pro spoustu lidí, kteří jezdí do Brna za prací, stává doslova a do písmene noční můrou. Fronty v ranních i odpoledních špičkách už ani nepřekvapují. Řidiči si tedy snaží hledat objízdné trasy. Jednou z takových cest v směru od Prahy je silnice přes Popůvky a Bosonohy. Při stojící dé jedničce se tato cesta stává hlavním tahem na Brno od západu. Ovšem kruhový objezd na Veselce a semafory na příjezdu do Brna zapříčiňují rychlé vytvoření kolony i na této trase. A pro obyvatele Bosonoh je nekonečná šňůra aut včetně kamionů každodenní realitou.

Jsou i lidé, kteří u bosonožské silnice tráví drtivou část svého života, protože zde kromě bydlení mají také provozovnu své živnosti. Ti tuto situaci vnímají ještě daleko hůře.

Podle informací od Ředitelství silnic a dálnic by opravy kolem sjezdů na Bohunice či Vídeňskou měly být dokončeny během listopadu. Ovšem většina námi oslovených respondentů však nevěří, že se situace nějak změní po ukončení těchto prací na dálnici D1.

Bsonožským tedy opravdu není co závidět. Ale co naplat, do práce se prostě dostat musíte.

Když tedy ve finále zamítnete dálnici i ucpanou Bosonožskou silnici a vydáte se oklikou přes Střelice, zjistíte, že ve Střelicích a následně v Ostopovicích si postojíte na semaforech u rozkopaných částí silnice.




Bartoň a Partner s.r.o. - Brno, Jihomoravský kraj
Brno
od 7 000 Kč/měsíc

Detail

Město Slavkov u Brna - budovy s kotelnou
Slavkov u Brna
od 12 200 Kč/měsíc

Detail

PSK Group, spol. s r.o. - BD Nádražní
Slavkov u Brna
od 185 Kč/hod.

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu