Policie školí seniory v Senior akademii

  • 19. srpna 2019,
  • 18:53,
  • Brno,
  • Jana Holubová

Městská policie Brno připravila pro seniory už 14. ročník Senior akademie. Ve dvouletém studiu je proškolí v bezpečnosti na internetu nebo finanční gramotnosti. Přihlásit se může každý, kdo se cítí být seniorem.

Stáhnout video
Reklama

Letos v září odstartuje už 14. ročník Senior akademie. Městská policie tak dává seniorům příležitost získat cenné dovednosti a informace, jak se například bránit zlodějům a podvodníkům. 

„V době, kdy Senior akademie vznikla, bylo hlavním impulsem to, že většina preventivních programů se soustřeďovala na úplně jiné cílové skupiny, zpravidla děti a dospívající či handicapované a podobně a senioři byli spšíe vynechávaní," sdělil Jakub Ghanem, tiskový mluvčí MP Brno.

„V podstatě jde o celoživotní vzdělávání seniorů v oblasti kriminality, ale nejenom kriminality jako takové, ale všech rizik bezpečnostních a společenských, které současná doba přináší," upřesnil Luboslav Fiala, strážník preventivně informačního oddělení, MP Brno.

Studenti v akademii absolvují dva akademické roky v semestrech pro začátečníky i pokročilé. Během té doby je lektoři proškolí v bezpečnosti a prevenci například v prostředí internetu.

„Kromě toho je to také spotřebitelská prevence a to od podomních prodejců, tzv. šmejdů, až po spotřebitelskou prevenci, která se vztahuje právě také k prostředí internetu," uvedl Jakub Ghanem, tiskový mluvčí MP Brno.

Do studia se může přihlásit téměř každý senior. Oproti univerzitě třetího věku navíc není podmínkou dosažené středoškolské vzdělání. 

„Každý, kdo se cítí být seniorem, tak může do akademie nastoupit, máme tady i invalidní důchodce, kteří se už od svých pětapadesáti let nemohou zapojit do toho pracovního procesu, tak chodí k nám do školy," řekl Luboslav Fiala strážník preventivně informačního oddělení, MP Brno.

Nejstarším účastníkem pak byla dvaadevadesátiletá studentka. Kromě toho, že budou po absolvování akademie senioři schopni vést bezpečnější a kvalitnější život, získají nové přátele stejné generace. Program je doplněn i o exkurze a cvičení.




Bartoň a Partner s.r.o. - Brno, Jihomoravský kraj
Brno
od 7 000 Kč/měsíc

Detail

Fotovia s.r.o. - Rosice
Rosice
od 20 000 do 40 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu