Brněnské dny pro seniory slibují řadu akcí

  • 9. září 2019,
  • 18:59,
  • Brno,
  • Pavel Štěpánek

Dva měsíce zaměřené na pohyb, poznání, seberozvoj i léčbu a prevenci nejrůznějších onemocnění slibuje letošní ročník Brněnských dnů pro seniory. Ty pořádá město Brno a lidé si mohou vybrat z více než 7 desítek akcí konaných u příležitosti Mezinárodního dne seniorů – ten připadá na 1. října.

Stáhnout video
Reklama

V prvním týdnu mohou například návštěvníci v Denním centru Táborská vyslechnout přednášku na téma Mauricius nebo si prohlédnout kartuziánský klášter v Králově Poli. A kdo se všechno těchto akcí účastní?

“U nás se nikdo neregistruje. Jsou to občané naší městské části Židenické, ale nicméně sem zavítají i z druhých městských částí, kde takovou nabídku nemají a myslím si, že je velká spokojenost,” uvedla Jarmila Ambrožová předsedkyně klubu, Denní centrum Táborská.

Židenický senior point je aktivní celý rok. Jak hodnotí projekt, jako jsou právě Brněnské dny pro seniory?

“Hodně seniorů trpí opuštěností, samotou a tohle je příležitost setkávat se s lidmi podobného věku seniorského a jsou teda vděční opravdu za za všechny akce,” doplnila Jarmila Ambrožová předsedkyně klubu, Denní centrum Táborská.

Zájem o většinu akcí ze strany seniorů bývá většinou značný. A v nabitém programu Dnů pro seniory mají někteří občas problém stihnout vše, co by chtěli.

Program je připravený po celé září a říjen a zájemci se mohou například dozvědět, jak se vyhnout problémům, spojeným s telefonními operátory. Připravený je i výlet do Ivančic, Telče nebo Dolních Kounic. Celý program je na webu brno-prorodiny, v tištěné podobě je pak k dispozici na Odboru zdraví brněnského magistrátu.




AGEN-CE, s.r.o. Rostěnice
Rostěnice-Zvonovice
od 21 000 do 22 000 Kč/měsíc

Detail

Optimus Via s.r.o. - obec Vyškov
Vyškov
od 18 900 Kč/měsíc

Detail

MACH DRŮBEŽ a.s. - Moravany u Brna
Moravany
od 25 000 do 30 000 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu