Jaro bez dluhů nabídne pomoc černým pasažérům

  • 11. dubna 2022,
  • 12:53,
  • Brno,
  • Jana Holubová

Černí pasažéři, kteří dluží Dopravnímu podniku na pokutách, mají nyní možnost srovnat své dluhy za zvýhodněných podmínek. Akce Jaro bez dluhů, kterou dopravní podnik vyhlásil navazuje na akci z loňského léta. Potrvá však pouze do 20. června.

Reklama

Dopravní podnik města Brna vyhlásil akci Jaro bez dluhů. Vychází tak vstříc černým pasažérům, kteří doposud nezaplatili své dluhy za jízdy bez platného jízdního dokladu. Podobnou možnost měli dlužníci v loňském roce během akce Milostivé léto. Tu využilo více než 65 osob.

“Jaro bez dluhů se týká právě lidí, na které se nevztahovalo Milostivé léto. Jsou to lidé, kteří mají své dluhy někdy i 25 let. Ale jsou to lidé, u kterých ještě nebylo zahájeno exekuční/insolvenční řízení,” uvedla Hana Tomaštíková, tisková mluvčí DPMB.

A co má během této akce přimět dlužníky peníze zaplatit? Možnost zaplatit méně. Místo 1525 korun uhradí jen základní výši pokuty a cenu jízdenky, tedy 825 korun. Nemusí tak platit další poplatky, které se zvyšují poté, co tuto základní pokutu ve lhůtě neuhradili.

“Ta částka 1525 korun, tu platí člověk až ve chvíli, pokud pokutu nezaplatí do pěti pracovních dnů,” doplnila Hana Tomaštíková, tisková mluvčí DPMB.

Neznamená to tedy, že by byli nějak zvýhodněni oproti poctivým pasažérům, kteří občas zapomenou cvaknout jízdenku a neprodleně svou pokutu uhradí. Oproti akci Milostivé léto se Jaro bez dluhů týká daleko většího počtu lidí.

“Jedná se zhruba o 30 000 lidí, kteří nám na pokutách dluží zhruba 200 milionů korun. Doufáme, že tuto akci lidé využijí, protože pro ně je to výhodné nejen finančně, ale mnozí tito lidé, kdyby potřebovali potvrzení o bezdlužnosti, tak jim ho DPMB nemůže vydat. To znamená, že je to pro ně příležitost opravdu zbavit se starých dluhů za lepších podmínek,” řekla Hana Tomaštíková, tisková mluvčí DPMB.

Dlužník, který bude chtít Jaro bez dluhů u DPMB využít musí svůj záměr oznámit písemně nebo e-mailem odeslaným na adresu uvedenou na stránkách podniku. Zaplatit musí jednorázově a to nejpozději do konce akce, tedy do 20. června letošního roku.




AGEN-CE, s.r.o. Bučovice
Bučovice
od 18 000 Kč/měsíc

Detail

Fotovia s.r.o. - Rosice
Rosice
od 20 000 do 40 000 Kč/měsíc

Detail

Kámen PLUS s.r.o. kamenolom
Luleč
od 25 000 do 35 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu