Silnici III/416112 čeká rekonstrukce, řidiči neprojedou

  • 19. října 2023,
  • 21:33,
  • Brno,
  • Jakub Švarc

Reklama

Koncem října dojde k uzavření silnice III/41612 mezi Moutnicemi a Velkými Němčicemi. Příčinou je její rekonstrukce kvůli havarijnímu stavu vozovky. Řidiči si tak zajedou. Opravovaná část se týká zhruba 1200m dlouhého úseku.

Markéta Karbanová, vedoucí investičního úseku SÚS JMK: „30. října začne rekonstrukce silnice a začne úplná uzavírka, nejezdí tu autobus, takže nám byla povolena. V podstatě odfrézujeme 5cm vozovky a položíme dvě nové asfaltové vrstvy. Zasanujeme špatná místa, položíme nové krajnice a umístíme nové dopravní.

Objízdná trasa je pro řidiče vedena obousměrně přes obec Blučina, dále přes Židlochovice, Nosislav až do obce Velké Němčice. Opravovaná část vozovky navazuje na rekonstruovanou část, která proběhla před několika lety. Dopravní omezení potrápí především místní.

Markéta Karbanová, vedoucí investičního úseku SÚS JMK: „Silnici dost využívají řidiči jako spojnici mezi II/425 a tady místní komunikací. Pokud nefunguje dálnice, tak se tato komunikace využívá i jako objízdná trasa. Navazujeme od pracovní spáry, která už byla hotová až po okružní křižovatku. Smlouvu máme podepsanou na 45 dní od předání staveniště.“

Dopravní omezení by mělo skončit do 31. prosince letošního roku. To by mohli řidiči komunikaci opět využívat. Cena rekonstrukce je necelých sedm milionů bez DPH. Investorem stavby je Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje.




Gabriela Braunerová 001
Bučovice
od 300 do 500 Kč/hod.

Detail

V-TRADE, s.r.o. - Kyjov
Kyjov
od 125 Kč/hod.

Detail

Stations service s.r.o. - Kuřim
Kuřim
od 18 900 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu