Ve Vinařští Spielberg spojili víno a divadlo

  • 25. dubna 2022,
  • 13:28,
  • Brno,
  • Jana Holubová

Herci Martin Stránský a Jan Maléř přijeli do Vinařství Spielberg v Archlebově představit milovníkům vína inscenaci Enigmatické variace. Tak trochu detektivní příběh o lásce přijeli zahrát k oslavám dvaceti let od vzniku vinařství. Ukázali tak, že k sobě víno a divadlo mohou dobře ladit.

Reklama

Ve Vinařství Spielberg spojili na chvíli víno a divadlo. Přesněji řečeno nabídli možnost ochutnat moravské víno a zároveň shlédnout divadelní představení Enigmatické variace, které v rámci oslav dvaceti let od vzniku vinařství přijeli do Archlebova zahrát výjimeční herci. Martin Stránský a Jan Maléř.

“O tohle divadlo jsme velice stáli, aby tady byli, protože ta dnešní inscenace je něčím nesmírně zajímavá. Jednak po divadelní stránce, tak po stránce zvolené hudby… a hlavně tam hrají naši přátelé,” uvedl Jaroslav Javornický, majitel Vinařství Spielberg.

“Já myslím, že Enigmatické variace jsou nádherný představení kvůli tomu, že si prostě dva chlapi povídají o lásce. A když je do lásky zamotaná ženská, tak je to dycky zajímavý. A v tomhle představení je těch zvratů poměrně hodně,” uvedl Martin Stránský, herec.

Příběh plný zvratů a postupného odkrývání pravdy má podle Jaroslava Javornického, leccos společného s procesem výroby vína. To by mohlo také stát námětem detektivního příběhu.

“Výroba vína někdy může být detektivka. Nebo vůbec vznik vína. Protože máte tam na začátku mnoho neznámých věcí, které nemůžete ovlivnit. Bylo by to určitě zajímavé, kdyby se toho někdo ujal, ale já myslím, že už řada detektivek s tematikou vín byla dokonce napsána.” uvedl Jaroslav Javornický, majitel Vinařství Spielberg.

A jak se vám hrálo v nevšedním prostředi - ve vinařství?

“Já mám rád lidi, kteří pijou víno, protože potom mívají takový příjemný opice a nejsou zlí a zpívaj,” vysvětlil herec Jan Maléř.

“Já mám rád víno. Mám teda radši bublinky, to přiznávám. Ale když je víno, tak já nezhrdnu,” řekl Martin Stránský, herec.

Motto vinařství zní: “všechno dobré musí uzrát”. A podle slov herce Martina Stránského je to podobné i s kvalitními divadelními hrami, mezi něž řadí právě i Enigmatické variace.

“To je bezva představení pro nás s Honzou, protože my s ním krásně stárnem a ono s náma krásně zraje,” doplnil Martin Stránský, herec.


A to poměrně dlouhou dobu, protože toto představení hráli zhruba osm hráli v Plzni. Díky producentovi Michalu Jančaříkovi, se teď Enigmatické variace odehrávají v různých městech i prostředích, třeba ve vinařstvích.




Horákova farma,a.s. - Jatka Borkovany
Borkovany
od 20 000 do 30 000 Kč/měsíc

Detail

Optimus Via s.r.o. - obec Vyškov
Vyškov
od 18 900 Kč/měsíc

Detail

ZOŠI AGRO, s.r.o. - 001
Nové Bránice
od 20 000 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu