Do některých domů ve Slatině přibudou výtahy a lodžie

  • 13. června 2022,
  • 19:24,
  • Brno,
  • Jana Dostálová

Na nové výtahy a lodžie se mohou těšit obyvatelé některých ulic ve Slatině. Projekt, se kterým přišla slatinská radnice před pěti lety se blíží k realizaci. Veškeré práce by měly být hotovy v roce 2024.

Reklama

Projekt slatinské radnice, který má zajistit některým domům v městské části nové výtahy a lodžie, se po pěti letech blíží k realizaci. Nových výtahů se v první fázi dočkají obyvatelé ulic Bučovická a Dědická. Letní snídaně v lodžii si zase budou brzy moci užívat obyvatelé ulic Vlnitá a Tilhonova.

„Vždycky se jedná o nové stavby, to znamená, nejsou to rekonstrukce, ale snažíme se lidem zvýšit komfort bydlení a to i tím způsobem, že vlastně vybrané nájemné vracíme důsledně zpátky do bydlení,“ uvedl Jiří Ides, starosta MČ Brno Slatina.

v březnu se podařilo získat bezúročnou zápůjčku z fondu bytové výstavby ve výši 50 milinů korun, díky které může být už na konci prázdnin zahájena 1. etapa výstavby výtahů. Pro obyvatele příslušných bytů to bude znamenat značnou úlevu.

„Pro mě úplně něco neskutečnýho, protože bydlím právě v tom 4. patře a je to pro mě strašně důležitý. Protože každý nákup nebo stěhování nebo i malé věci je prostě strašně náročný. Musím na to volat spoustu lidí a usnadnilo by mi to hrozně život,“ uvedla Kateřina Burešová, obyvatelka Slatiny.

Pokud radnice získá v příštím roce stavební povolení, bude moci v projektu pokračovat druhou etapou a to v ulicích Rousínovská a Prostějovská. Tam by mohlo k realizaci dojít v roce 2024.

„Co se týče lodžií, tak ty jsme začali projektovat v roce 2017. Jedná se o domy v cihlovém sídlišti, které je z padesátých let, tam zcela absentuje jakýkoliv balkon nebo jakékoliv lodžie,“ vysvětlil Jiří Ides, starosta MČ Brno Slatina.

Na začátku školního roku by měla začít přístavba lodžií na ulici Tilhonova 52-58 a Vlnitá 2 a 4. Další etapa by měla být zahájena na jaře roku 2023.

“Když jsme se dozvěděli, že balkóny budou, tak jsme začali úplně jásat, protože to je věc, která nám opravdu chybí a já osobně s mými syny to velice oceníme” řekla Veronika Šenkyříková, obyvatelka Slatiny.

“A těšíš se na to?”

“Jo”

“A proč?”

“Protože pak nebudeme muset chodit ven,” řekl Lucas, syn paní Šenkyříkové.

Snahou vedení městské části je, aby stavební práce zasáhly do života obyvatel bytů co nejméně.

„Chceme, aby firma, která vyhraje, v rámci realizace v těch bytech samotných byla maximálně v bytě 2 dny a další práce se děly už mimo ten konkrétní byt,“ řekl Jiří Ides, starosta MČ Brno Slatina.

Celkové náklady na tento projekt by neměly přesáhnout 70 milionů korun a dokončení všech prací je plánováno na rok 2024.




JD Security s.r.o. - Hodonínsko
Hodonín
od 113 Kč/hod.

Detail

Optimus Via s.r.o. - obec Vyškov
Vyškov
od 18 900 Kč/měsíc

Detail

Bartoň a Partner s.r.o. - Brno, Jihomoravský kraj
Brno
od 7 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu