Brno navštívila stínová vláda ANO

  • 8. prosince 2023,
  • 12:19,
  • Brno,
  • Jana Dostálová

Brňané měli možnost popovídat si se zástupci stínové vlády ANO. S Andrejem Babišem či Alenou Schillerovou měli možnost diskutovat nejen občané, ale také starostové a místostarostové z Jihomoravského kraje.

Reklama

Do moravské metropole zavítala stínová vláda hnutí ANO aby se sešla nejen s občany, ale také s místostarosty a starosty z Jihomoravského kraje. S výsledkem jednání, které se konalo ve freskovém sále budovy Staré radnice, byli zástupci opozice spokojeni.

“Bylo to velmi zajímavé, také podnětné, protože nás zajímalo, co si myslí lidé, jak oni se dívají na různé problémy, jak řeší situaci vlastně teď v problematické, krizové době. A bylo to velmi, velmi zajímavé a odnesli jsme si spoustu podnětů a i téma, které bychom měli společně řešit,” uvedla Alena Schillerová (ANO), stínová ministryně financí ČR.

Zástupci stínové vlády v čele s Andrejem Babišem strávili v Brně celý den. Návštěvu zakončili setkáním s občany na Zelném trhu, které mělo za cíl nabídnout prostor pro dotazy obyčejných lidí. Velkým problémem, který aktuálně trápí řadu lidí, jsou jak zvyšující se ceny elektřiny tak základních položek na pultech obchodů.

"Lidi platí stovky miliard kvůli inflaci vládě, vlastně odvádějí z DPH, takže je to velice nespravedlivé a nechápu, proč vláda nenaslouchá, nevyslyší to, že máme jednu z nejvyšších cen elektřiny vůbec v Evropě,” uvedl Andrej Babiš (ANO), předseda stínové vlády.

Podle opozice by se lidé na Jižní moravě mohli mít lépe. Základem receptu na blaho je dle slov Aleny Schillerové nezvyšovat daně, bojovat s šedou ekonomikou a podporovat hospodářský růst a cestovní ruch.

“My máme obrovský potenciál v turistickém ruchu, dostaňme se prostě mezi těch top deset, nabídněme krásy naší České republiky a potažmo Jihomoravského kraje. Vždyť to je vinařská oblast, tady je tolik nádherných míst,” zmínila Alena Schillerová (ANO), stínová ministryně financí.

Místo konání akce dodalo návštěvě stínové vlády v Brně vánoční atmosféru. A tak jsme se museli Andreje Babiše zeptat, zda ve svém nabitém programu najde i on čas na vánoční pohodu a odpočinek. 

Ty svátky vycházejí na víkend, ale těším se, že nebudu nic dělat a snad vypnu i ten mobil, do kterého stále koukáme a musíme odpovídat a psát různé zprávy,” dodal Andrej Babiš (ANO), předseda stínové vlády.

Zelný trh i Stará radnice jsou obklopeny stánky, ke kterým si lidé přišli odpočinout od shonu všedních dní. Krásu brněnských trhů ocenila i stínová ministryně financí, která se zde narodila.

“Když jsem vyrostla u Brna, tak já samozřejmě teď už bydlím v Brně, i když jsem víc v Praze, tak já vždycky, když jsem chvilku v Brně, tak jdu na Zelňák, na Dominikánské náměstí a tady prostě ty vánoční trhy, já prostě říkám, jsou nejkrásnější,” doplnila Alena Schillerová (ANO), stínová ministryně financí.

Výjezd do Brna byl pro zástupce opozice letos posledním, avšak už teď plánují podobná setkání s občany v dalších městech na příští rok.




Obec Nebovidy - Nebovidy
Nebovidy
od 30 000 do 36 000 Kč/měsíc

Detail

MACH DRŮBEŽ a.s. - Moravany u Brna
Moravany
od 30 000 do 45 000 Kč/měsíc

Detail

AGEN-CE, s.r.o. Rostěnice
Rostěnice-Zvonovice
od 21 000 do 22 000 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu