Prodej velikonočních předmětů v centru Kociánka

  • 1. dubna 2024,
  • 10:00,
  • Brno,
  • Jakub Sabol

Sociálně hendikepované dílny uspořádali tradiční prodejní výstavu v centru Kociánka. Hendikepovaní ve svých dílnách vyráběli velikonoční předměty, které jste si mohli nejen prohlédnout, ale i koupit . Výtěžek z akce půjde na dobrou věc.

Reklama

Tereza Havránková je stabilním členem univerzálních dílen. V rámci prodejní výstavy nabízí ručně vyrobené předměty. Přestože prodává celou řadu sevenýrů, když si někdo vybere její dílo, má ohromnou radost.

"Mám z toho dobrej pocit. Vyšívám tam, navlíkáme korálky, vyrábíme tam svíčky, mýdla a tady tyhle věnečky, všechno možný no," sdělila Tereza Havránková klientka centra Kociánka.

Jarmarků se pravidelně účastní i Lucie Adélová. Vítá návštěvníky a ráda si s nimi povídá.

"Vždycky jim řeknu, aby se zapsali, jak se jim ta výstava líbila, " řekla Lucie Adélová klientka centra Kociánka.

Na výstavě si lidé zakoupí také keramické výrobky, talíře nebo textil. Velká plyšová zvířata tu někteří klienti dokáží vyrobit velmi rychle.

"Půl hodiny asi. Zdeňka si to našije, my to vyplníme molitanem a pak to zašijeme a prodáváme to," uvedl Eli Kincl klient centra Kociánka.

"V tuto chvíli je to zaměřené na Velikonoce, takže tady můžete vidět výrobky tématicky velikonoční a vedle máme dílničky a uživatelé si tam můžou namalovat kamínky, vyrobit zajíčky a trochu se i pobavit. Vítěžek jde zpátky do pokladny centra Kociánka, nakupujeme třeba další materiál a podobně. Dílny fungují tak, že uživatelé si tady si nacvičují nějaké pracovní návyky, zkouší si vyrábět ty výrobky, takže tady nejde vyloženě o zisk.," řekla Tereza Bízová PR a marketing centra Kociánka.

Velikonoční výstava láká každý rok stovky lidí. Mezi návštěvníky se hrdě hlásí Nikola Pokorná.

Nikola Pokorná návštěvník centra Kociánka

"Sem můžou spojit lidé s hendikepem se zdravými lidmi a tím pádem nedělat mezi nimi rozdíly. My jsme se rozhdodli přijít sem, protože sem chodí i moje mladší dcera do školky, máme to tady moc rádi a chtěli jsme tuhle akci podpořit tím, že si zakoupíme produkty, které vytvořili klienti z Kociánky, " řekla Nikola Pokorná návštěvník centra Kociánka.

Další prodej plánuji v Kociánce v 30. května. Celý areál pohltí festival s názvem Dobrý den Kociánko. 

"Můžou přijít i na kapely a pak tam bude i slaňování vozíčkářů, ale mohou se slaňovat i zdravé děti mezi stromy, protože máme nadherný park, takže to chceme využít," řekla Tereza Bízová PR a marketing centra Kociánka.

Nejbližší akce je taktéž určená pro širokou veřejnost. Kromě hudebních vystoupení návštěvníci zažijí i divadlo a výrazně větší jarmark rožšířený o další neziskové organizace z Brna a okolí. 




Bartoň a Partner s.r.o. - Brno, Jihomoravský kraj
Brno
od 7 000 Kč/měsíc

Detail

Obec Nebovidy - Nebovidy
Nebovidy
od 30 000 do 36 000 Kč/měsíc

Detail

Fotovia s.r.o. - Rosice
Rosice
od 20 000 do 40 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu