Kroužky a vzdělávací instituce v Zoo Brno

  • 15. dubna 2024,
  • 18:12,
  • Brno,
  • Jakub Sabol

Kroužky, přednášky a vzdělávací programu fungují v ZOO už od jejího vzniku. Pod dohledem zkušených lektorů jsou rozšiřovány a upravovány. Na jeden volnočasový kroužek určený pro děti jsme se vydali i s naší kamerou.

Reklama

Skamarádit se s přírodou, zahnat strach z některých druhů a strávit zajímavé odpoledne v rukou odborných lektorů. Tak vypadá zájmový volnočasový kroužek v brněnské Zoo.

Miluše Vykydalová

"V rámci kroužku se vždycky věnujeme nějakému tématu, děti se hravou formou dozví o nějakém tématu, vytvoří si vztah k té přírodě. A my bychom byli rádi, kdyby se k té přírodě chovali nějak šetrně, takže to je takovým naším cílem, " řekla Miluše Vykydalová, vzdělávací pracovník Zoo Brno.

Je určen pro věkovou kategorii od sedmi do jedenácti let. Jednou týdně ho děti hojně využívají. Kromě her také procházejí jednotlivé výběhy a na u některých diskutují dlouhé minuty.

"Dneska se budeme věnovat plazům a možná zabrousíme mezi obojživelníky. Vždycky se to vyvine podle toho, na co se děti ptají, co děti zajímá, takže se vždycky snažíme i reagovat na konkrétní situace, " řekla Miluše Vykydalová, vzdělávací pracovník Zoo Brno.

Kroužek pravidelně navštěvuje Viktor. Líbí se mu, že si vždy prohlédne zvířata, která doma chovat nemůže.

Viktor

"Chci být v dospělosti ochránce zvířat. Mě to tady furt baví. Vždycky se tady dozvím něco nového, " řekl Viktor.

Volnočasový kroužek se těší velké oblibě. A děti, které ho navštěvují se tím rozhodně netají.

ANKETA

V Zoo fungují také další volnočasové akce, výukové programy a soutěže pro děti i dospělé. Ty vznikly již v počátcích zoologické zahrady a přednášející je neustále obměnuji a rozšiřují.

 "Jsou různě zaměřené v různých odbronostech. Od ornitologu, přes chovatelské kroužky až po třeba mladé průvodce. Třeba každé první úterý v měsíci se může kdokoli, kdo prřide do Zoo, zúčastnit v rámci Zoo akademie odborných přednášek, " řekla Miluše Vykydalová, vzdělávací pracovník Zoo Brno.

Právě tyto odborné přednášky jsou zdarma v rámci vstupného. Zájemci se se ale mohou hlásit do všech ostatních. Zkušení lektoři a lektorky je mezi sebou rádi přivítají. 




Bartoň a Partner s.r.o. - Brno, Jihomoravský kraj
Brno
od 7 000 Kč/měsíc

Detail

Gabriela Braunerová 001
Bučovice
od 300 do 500 Kč/hod.

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu