V Bílovicích nad Svitavou se v souvislosti s povodněmi sesunul svah, platí uzavírka

  • 2. října 2024,
  • 10:30,
  • Brno,
  • Jakub Švarc

Kvůli sesunutému svahu v Bílovicích nad Svitavou je uzavřena části silnice II/383. Zatím v místě platí provizorní objízdné trasy. Kdy bude komunikace opět zprovozněna není jisté.

Reklama

Kvůli vytrvalému dešti, který zasáhl v záři Českou republiku a způsobil rozsáhlé povodně došlo k dočasnému uzavření části silnice II/383 v Bílovicích na Svitavou. Příčinou je sesunutý svah. Objízdné trasy momentálně vedou po místních komunikacích, to se však brzy změní.

Roman Hanák, ředitel Správy a údržby silnic JMK: „V důsledku povodní máme největší komplikace v Bílovicích nad Svitavou, kde nám ujel svah, kvůli historicky neřešeného odvodnění komunikace. Nyní jsme měli posouzení od znalce. Oprava určitě nebude možná hned a budeme muset navrhnout funkční řešení.“

Správa a údržba silnic s opravou začne zřejmě nejdříve za dva měsíce.

Roman Hanák, ředitel Správy a údržby silnic JMK: „Museli jsme zadat také geologický posudek, který bude podkladem pro zpracování projektové dokumentace. Poté bychom měli přijít s návrhem řešení opravy této komunikace.“

Kdy přesně oprava proběhne zatím není jisté, důvodem je blížící se zima. Do konce roku by se však mohlo stihnout provizorní řešení a finální rekonstrukce by pak mohla proběhnout na jaře příštího roku.




OPTIMIA facility s.r.o. - Moravský Písek
Moravský Písek
od 130 Kč/hod.

Detail

Bartoň a Partner s.r.o. - Brno, Jihomoravský kraj
Brno
od 7 000 Kč/měsíc

Detail

D.I. SEVEN, a.s. - Blučina
Blučina
od 140 Kč/hod.

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu