Mariánské údolí láká k výletům

  • 9. srpna 2019,
  • 13:48,
  • Brno,
  • Jana Holubová

Na okraji Líšně začíná rozlehlé Mariánské údolí, kam se můžete vydat za přírodou i sportem. V místních nádržích se dá koupat a les křižují stezky pro cyklisty. Najdete zde i restaurace a bobovou dráhu.

Reklama

Mariánské údolí na východním okraji Líšně nabízí mnoho atrakcí a příležitostí k výletům. Můžete sem vyrazit např. na procházku, projížďku na kole nebo za koupáním či rybařením.

"Sem určitě přitáhne dost lidí přítomnost těch rybníků. Tady jsou tři hned za sebou. Dva slouží jako vodní nádrže, jako zdroj vody pro cementárnu, která kdysi v 60. letech ty nádrže postavila. Jsou ale samozřejmě využívány i rekreačně a rybářsky," řekl Ivo Gottwald, lesní správce části Mariánského údolí.

Pokud vyrazíte na pěší výlet, jsou vám k dispozici stezky vedoucí nejen podél řeky, ale také hustým lesem a podél jeskyní. Většina stromů v Mariánském údolí je listnatých.

"Což v dnešní době rozmachu kůrovcové kalamity nebývalých rozměrů je výhoda, že ta zeleň zde drží, neusychá nám to před očima," řekl Ivo Gottwald.

V případě delšího výletu se můžete občerstvit v několika místních restaurací nebo v areálu bobové dráhy, která je hojně navštěvovanou atrakcí pro děti i dospělé. Celé údolí láká k návštěvě především obyvatele Líšně, kde žije po vybudování sídliště více než 25 tisíc obyvatel. Ti mají lesy doslova za humny.

"Nejbližší okolí Líšně je skutečně lemováno zelení. Lidé se mohou dostat do lesa i pěšky, nemusí využívat třeba vlastní auta," řekl Ivo Gottwald.

Lákadlem pro návštěvu Mariánského údolí mohou být i singletraily, což jsou speciálně vybudované stezky pro cyklisty, které využívají výhody zalesněného terénu a nabízí nevšední sportovní zážitek. Vydat se na ně mohou i začátečníci a děti.

"Stezky jsou stavěné tak, aby byly obtížné rychlostí, kterou se po nich cyklista pohybuje. Takže jsou vhodné i pro děti nebo pro lidi, kteří na kole nejsou až tak zdatní," řekl Petr Vaněk, zástupce spolku, SINGLETRAIL Moravský kras.

Na kole se dá ovšem jezdit i mimo singletrailové stezky. Dostat se tak můžete třeba do Jedovnic nebo Hostěnic.

"Komplex lesů je pro zdatného cyklistu tak velký, že pravděpodobně za den až dva není schopen využít všechny možnosti, které ten areál nabízí," řekl Ivo Gottwald.

Do Mariánského údolí se můžete dopravit autem, na kole i MHD. Např. autobusem č. 55 na zastávku Podolská nebo č. 58 nebo tramvají č. 8 do Staré Líšně.




ŠEDOVÁ pure service, z.ú. - Strážnicko
Strážnice
od 10 500 Kč/měsíc

Detail

V-TRADE, s.r.o. - Kyjov
Kyjov
od 125 Kč/hod.

Detail

AGEN-CE, s.r.o. - Nové Hvězdlice
Hvězdlice
od 18 000 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu