Význam vody ukáže výstava

  • 19. srpna 2019,
  • 9:05,
  • Brno,
  • Lukáš Kubát

Příběh vody a její klíčový význam pro život člověka v různých souvislostech. Na to upozorní výstava fotografií Voda a civilizace, která bude k vidění na Moravském náměstí.

Stáhnout video
Reklama

Voda a civilizace, tak se jmenuje venkovní výstava, kterou už brzy budete moci vidět v prostorách parku na Moravském náměstí v Brně.

„Naším záměrem bylo ukázat lidem srozumitelnou formou ve čtyřiceti různých příbězích na čtyřiceti různých panelech různé tváře vody. Její fyzikálně-chemické vlastnosti, její role na planetě zemi, její role ve vývoji civilizací jako jeden z hlavních parametrů vzestupu nebo pádu civilizací v minulosti i dnes,  až po budoucnost jednotlivých států a jednotlivých zemí v závislosti na množství vody, které mají k dispozici,“ vysvětlil Miroslav Bárta, kurátor výstavy.

Iniciátorkou výstavy je Olga Menzelová.

„My jsme chtěli i vystrašit, aby se lidé zamysleli nad tím, jakým způsobem vodu používají, ale zároveň jim nabízíme řešení. Mockrát jsem se přesvědčila, že tou expozicí skutečně můžete ovlivnit názor mnoha lidí,“ uvedla Olga Menzelová, organizátorka a producentka výstavy.

Výstava už proběhla v hlavním městě a u návštěvníků sklidila velký úspěch.

Výstavu podpořil i geograf a hydrolog Bohumír Janský, objevitel pramenu Amazonky. Podle něj si vody málo vážíme.

„Nadešel čas, abychom si řekli, že voda je nejdražší věc, kterou tato země má. A já bych strašně stál o to, abychom dokonce dostali toto do Ústavy České republiky a aby voda měla ústavní ochranu,“ doplnil Bohumír Janský, geograf a hydrolog.

Venkovní výstava Voda a civilizace je v noci nasvícená a přístupná je tak 24 hodin denně. V parku na Moravském náměstí jí můžete navštívit od 19. září do 20. října.




AGEN-CE, s.r.o. Rostěnice
Rostěnice-Zvonovice
od 21 000 do 22 000 Kč/měsíc

Detail

Vojenské lesy a statky ČR, s.p. - kasárna Dědice
Vyškov
od 130 do 150 Kč/hod.

Detail

MACH DRŮBEŽ a.s. - Moravany u Brna
Moravany
od 25 000 do 30 000 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu