Součástí mítinku byl i závod handicapovaných

  • 29. srpna 2019,
  • 18:46,
  • Brno,
  • Jakub Sabol

Josef Sečkář stál u zrodu brněnské atletiky a nesmazatelně se zapsal do historie tohoto sportu na jižní Moravě. Na jeho počest uspořádali v Brně mezinárodní sportovní klání.

Stáhnout video
Reklama

Živý koncert, atleti ze všech koutů světa a především připomínka zesnulého brněnského sportovce a funkcionáře Josefa Sečkáře. Celý atletický mítink přijel do Brna moderovat jeden z nejslavnějších sportovních komentátorů Štěpán Škorpil. 

„Já do Brna jezdím hrozně rád. Za 12 dní jsem tu na republikovém finále. Když mě kluci oslovili, abych se tohoto premiérového utkání atletů zúčastnit, tak se to nedalo odmítnout. S Pepou jsme se znali 25 let,“ hlásí majitel jednoho z nejznámějších českých hlasů Štěpán Škorpil.

Kromě legendy rozhlasového a televizního vysílání pod Palackého vrch zamířili i představitelé kraje, města Brna či místní části Králova Pole. Hlavní roli ovšem měli sportovci. Své místo si mezi soutěžemi našel také závod handicapovaných.
„Je to skvělý atletický mítink, jsme rádi, že na něm můžeme být a převzít záštitu nad vloženým závodem a přivést sem sportovce z Kociánky, aby předváděly jednotlivé disciplíny,“ zářil prezident výboru EMIL Open Pavel Zbožínek.

Brněnští atleti s tělesným postižením zápolili mezi sebou hned ve čtyřech disciplínách. Necelé dvě desítky soutěžících postupně vrhaly koulí, poté házely diskem, oštěpem a kuželkou. Jak je u těchto závodů zvykem, slavnostně ocenění byli všichni účastníci. To ocenil i organizátor celého turnaje Tomáš Klíma. 

,,Mně se tady líbí moc a doufám že nejen mně, ale i všem divákům, kteří přišli dneska pod Palackého vrch na atletiku nejen mezinárodní, ale i českou a slovenskou a viděli jsme i handikepované sportovce, takže tady to atletikou žije,“ těší předsedu brněnského olympijského klubu.

Na memoriálu Josefa Sečkáře s názvem Vzhůru Brno se postupně shromáždilo několik stovek lidí. Organizátoři se už v průběhu akce shodli, že osobnost v podobě slavného moravského atleta v podobě mezinárodních závodů stojí za to připomínat každý rok.




MACH DRŮBEŽ a.s. - Moravany u Brna
Moravany
od 25 000 do 30 000 Kč/měsíc

Detail

Město Šlapanice - 001
Šlapanice
od 23 390 do 34 370 Kč/měsíc

Detail

ČOS - Speciální servis s.r.o. - Tišnov
Tišnov
od 19 500 do 22 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu