V Brně odstartoval multisportovní turnaj

  • 31. srpna 2019,
  • 15:03,
  • Brno,
  • Jakub Sabol

Multisportovní turnaj je pojem, který v posledních letech pronikl i do České republiky. Soutěže v nejrůznějších sportech rozvíjí všestranné schopnosti každého jedince. Pravděpodobně největší turnaj svého druhu se nyní koná v Brně.

Stáhnout video
Reklama

Místo bruslí a hokejek nazují kopačky a vezmou si kulatý míč. Mladí hokejisté na Základní škole Úvoz a za Lužánkami mezi sebou zápolí na fotbalových hřištích. Rozsahem jeden z největších multisportovních turnajů v Evropě byl opět slavnostně zahájen.

,,Specifické je to, že i poslední tým v ledním hokeji může být první ve fotbale nebo basketbale.Máme tady šest zemí, týmy z České republiky, Slovenska, Rakouska, dále Lotyšsko, Ukrajina, Bělorusko – hlavně týmy z Minsku, Litvy,” vyjmenovává širokou nominaci jeden ze tří hlavních organizátorů Oldřich Kališ.

Z českých klubů přijely například týmy Vítkovic a Zlína, zastoupení tu mají i brněnské oddíly Technika a Warrior. Událost se koná za podpory města a Jihomoravského kraje. Studenti managementu sportu si v rámci praxe rozdělili týmy a budou se jim po celou dobu konání turnaje věnovat.

,,Ta myšlenka vychází z metodiky rozvoje českého hokeje, kdy já ze své pozice regionálního trenéra a moji kolegové se snažíme pořádat menší turnaje v menším měřítku. My jsme si to vyzkoušeli v menším měřítku se šesti týmy v březnu a ta odezva byla velmi kladná jak ze strany hráčů,  tak i rodičů a trenérů,” říká Kališ.

Multisportovní turnaj se řadí mezi moderní formy zlepšování dovedností u mladých sportovců. O účast v nabitých soutěžích je mezi mládežnickými trenéry velký zájem. To potvrdil i zlínský kouč Radek Pšurný. ,, Rozlišujme všestrannost a ranou specializaci. Při této specializaci jsou kluci jenom na ledě. Právě proto vyhledáváme tyto turnaje, kde zapojí více svalových skupin, baví je více her. Je to pestré,” neskrývá spokojenost Pšurný.

,,Slibujeme si od toho radost, zábavu, slibujeme si od toho také to, že někoho nakazíme a například v Rakousku nebo na Slovensku začnou pořádat podobné turnaje a mohou zase zvát české týmy,“ dodává Kališ.

Všech soutěží se dohromady zúčastní na 500 hráčů v ročnících 2006 a 2008. Mladým hokejistům chuť porvat se o co nejlepší skóre ve fotbale, basketbalu či hokeji rozhodně nechybí. ,,Já se velmi těším, ale hlavně se těší hráči. O ničem jiném nemluví,” poukázal na enormní zájem ze strany svých svěřenců Pšurný.

Jeho slova potvrdili i hráči z jiných klubů.

,,Určitě je to super zážitek, hlavně si vyzkouším nové sporty,” hlásí při jednom z prvních zápasů na hřišti vedle lužáneckého stadionu útočník znojemských Orlů Ondřej Hobza. Na přilehlé ploše jeho slova podtrhl Gabriel Karabinoš: ,,Je to těžké, góly se jen tak lehce nedávají. Musíme si více nahrávat a vymýšlet kombinace, usmívá se člen družstva z Popradu.

Brněnský multisportovní turnaj se bude pod Špilberkem konat celý víkend a vyvrcholí finálovými zápasy jednotlivých sportů a věkových kategorii. Organizátoři zároveň doufají, že příští rok se jim podaří na jih Moravy přivést ještě zvučnější týmy.




Město Šlapanice - 001
Šlapanice
od 25 280 do 37 170 Kč/měsíc

Detail

AGEN-CE, s.r.o. Rostěnice
Rostěnice-Zvonovice
od 21 000 do 22 000 Kč/měsíc

Detail

Stations service s.r.o. - Kuřim
Kuřim
od 18 900 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu