V Bystrci otevřeli nové sportovní hřiště

  • 6. září 2019,
  • 15:54,
  • Brno,
  • Jana Holubová

V Bystrci funguje nové sportovní hřiště. Na netradičně pojatém prostoru mohou dospělí i děti najít například horolezeckou stěnu, trampolíny i cvičební nástroje.

Stáhnout video
Reklama

Od poloviny srpna mohou obyvatelé Bystrce využívat nové hřiště. Na své si při jeho návštěvě přijdu dospělí sportovci, děti i handicapovaní.

“Je k dispozici workoutové hřiště i pro handicapované osoby, máme tam parcour, tampolíny, horolezeckou stěnu, inline dráhu," uvedl Tomáš Kratochvíl (ČSSD), starosta, Brno-Bystrc.

Ale také prostory pro posezení ve stínu s výhledem na sportoviště, což ocení především rodiče aktivních dětí. Je třeba ale myslet na určitá pravidla, která mají předejít úrazům.

"No pravidla jsou, jsou vedena v provozním řádu a nikdo to nečte. Co je na nástěnce a podobně, to nikdo nesleduje," uvedl správce hřiště Aleš Bednářik.

Správce hřiště sice dohlíží na jejich dodržování, avšak za své děti a jejich chování jsou vždy zodpovědní rodiče. Hřiště je koncipováno netradičně. Na jeho tvorbě se podílel zahradní architekt, aby vytvořil příjemné prostředí plné zeleně, které zároveň může sloužit k zábavě i sportování.

"Nejsou tam jenom umělohmotné prvky, hmoty, povrchy, asfalty, betony. Klecoviště bude obrostlé popínavými rostlinami aby zastínilo, odhlučnilo. Jsou tam nějaké skalky, jsou tam rostliny, které nejsou úplně typické pro střední Evropu a chtěli jsme to oživit nějakým způsobem, je tam spousta dřevěných prvků,"řekl Tomáš Kratochvíl (ČSSD) starosta, Brno-Bystrc.

Díky novému hřišti se navíc rozšiřují možnosti pro školní třídy a zájmové skupiny. Pro ně je vyhrazen dopolední provoz.

"Toto hřiště je koncipované jako školní, dopoledne mají prioritu školy a organizované skupiny, v případě ovšem, že nikdo to nevyužívá, tak je to volné pro veřejnost," doplnil Tomáš Kratochvíl (ČSSD), starosta, Brno-Bystrc

Obsazenost hřiště je možné najít na internetových stránkách. Standardně je pak veřejnosti určen odpolední provoz od jedné do jednadvacáté hodiny.




AGEN-CE, s.r.o. - Nové Hvězdlice
Hvězdlice
od 18 000 Kč/měsíc

Detail

Agentura hospodaření s nemovitým majetkem - Provozní středisko 0624 Vyškov
Vyškov
od 25 000 Kč/měsíc

Detail

Fotovia s.r.o. - Rosice
Rosice
od 20 000 do 40 000 Kč/měsíc

Detail

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu