Královo Pole chce modré parkovací zóny

  • 6. září 2019,
  • 16:02,
  • Brno,
  • Pavel Štěpánek

Před rokem bylo v centru Brna zavedeno rezidentní parkování. Po dořešení technických a administrativních problémů se postupně k tomuto systému připojují i další městské části. Je dnou z nich je i Královo Pole.

Stáhnout video
Reklama

Modré zóny zaplavily Brno přesně přes rokem. Městské části, kam se má systém rozšířit, nyní zvažují, jakou kontrolu zavedou. Ačkoli jsou oblasti Brna, kde platí celodenní či pouze noční regulace už vymezené, mohou starostové požádat o výjimku. Zájem o regulaci stání aut mají třeba v brněnském Králově Poli.

“Rozdíl bude zřejmě v tom, že Brno střed bude v zónách B, to znamená celodenní regulaci, kdežto Královo Pole bude pravděpodobně v zóně C, což znamená pouze noční regulaci,” uvedl Petr Souček (ANO), místostarosta, MČ Královo Pole.
Ovšem jsou části Králova Pole, kdy by zastupitelé, ale i někteří občané uvítali přísnější, tedy celodenní regulaci parkování.

“V těch nejvytíženějších nebo exponovaných oblastech, tam uvažujeme o regulaci B, nicméně je to tak, že magistrát pro nás připravil prioritně zónu C, noční regulaci,” sdělil Petr Souček (ANO), místostarosta, MČ Královo Pole.

Městská část by si tedy na Radě města Brna musela celodenní regulaci obhájit.

“Zvažujeme, že uděláme anketu anketu mezi obyvateli, jestli mají zájem o celodenní regulaci, nebo jim stačí noční,” sdělil Petr Souček (ANO), místostarosta, MČ Královo Pole.

My jsme si podobnou minianketu mezi řidiči o regulaci parkování také udělali.

Parkování v Brně je dlouhodobě citlivou a problematickou záležitostí. Systém rezidentního parkování má své příznivce i odpůrce. Sám o sobě určitě není řešením. Tím by se mohlo stát plánované budování záchytných parkovišť a parkovacích domů na okrajích Brna spolu s dobře fungující sítí městské hromadné dopravy.




ČOS - Speciální servis s.r.o. - místo výkonu práce nádraží Skalice nad Svitavou
Skalice nad Svitavou
od 19 500 do 23 000 Kč/měsíc

Detail

ČOS - Speciální servis s.r.o.- Nádraží Hustopeče
Hustopeče
od 19 500 do 22 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu