Nejstarší stoky v centru města čekají opravy

  • 6. září 2019,
  • 16:09,
  • Brno,
  • Jana Holubová

Aby se předešlo haváriím, je třeba vyměnit nejstarší stoky v centru Brna. Dojde tak k opravám kanalizací hned na několika místech ve městě. Týká se to především ulic Solniční, Opletalovy a České a také Lužánecké nebo Bohunické ulice.

Stáhnout video
Reklama

Nejstarší stoky v centru Brna čekají rozsáhlé rekonstrukce. Kanalizace jsou totiž hned na několika místech ve městě ve velmi špatném stavu. Během října začnou stavební práce například na ulicích Solniční, Česká a Opletalova.

"Ta kanalizace je z konce 19. století a ten vodovod je z dvacátých let 20. století. Takže opravdu jak vodovod tak kanalizace patří mezi ty nejstarší na území města Brna," sdělila Renata Hermanová tisková mluvčí, BVK.

Na ulici Solniční se kanalizace nachází v hloubce osm metrů pod povrchem. K rekonstrukci proto bude muset být využita speciální technologie.

"Tam bude probíhat rekonstrukce formou ražené štoly, takže běžný občan na povrchu nic nepozná, uvidí pouze takzvané montážní šachty," uvedla Renata Hermanová tisková mluvčí, BVK.

na zbylých dvou ulicích pak bude probíhat rekonstrukce klasicky, otevřeným výkopem. Průjezd ulicemi v centru města by měl být po celou dobu rekonstrukce zajištěn.

"My jsme právě co se týče Solniční, Opletalovy a České práce posunuli tak, abychom měli vliv na dopravní uspořádání v oblasti, abychom co nejvíce vyšli vstříc řidičům aby se mohli dostat do centra," David Grundt (ODS), radní, město Brno.

Práce v těchto ulicích by měly trvat do května 2021. Další ulicí, kde už stavební práce probíhají, je Lužánecká.

"Ten úsek tady směrem k ulici Drobného ten už je téměř položen, pracuje se na šachtách, zbývá to tedy propojit od třídy Kapitána Jaroše po Vrchlického sad," Václav Waldhans technický dozor, BVK.

Celá stavba včetně obnovy komunikace by měla být hotová 8. září 2020. Opravy začátkem září začaly i v ulici Bohunická.

"V úseku Vídeňská - Řehákova je provoz omezen, ta ulice bude uzavřena částečně do 14. října," doplnila Vladimíra Navrátilová, tisková mluvčí, BKOM.

Od tohoto data pak bude na jeden rok Bohunická uzavřena úplně. Další rekonstrukce kanalizací čekají například ulici Kollárova nebo Mojmírovo náměstí v Králově poli.




Město Slavkov u Brna - budovy s kotelnou
Slavkov u Brna
od 12 200 Kč/měsíc

Detail

Město Šlapanice - 001
Šlapanice
od 23 390 do 34 370 Kč/měsíc

Detail

Město Šlapanice - 001
Šlapanice
od 23 390 do 34 370 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu