DPMB už má všechny díly dvou nových tramvají

  • 11. září 2019,
  • 18:08,
  • Brno,
  • Jana Holubová

Svůj vozový park posílí dopravní podnik města Brna. Jaké vozy budou přepravovat Brňany se dozvíte v následující reportáži.

Stáhnout video
Reklama

Do vozovny Medlánky už přivezli poslední článek k dvěma novým tramvajím. Půjde o vůbec první tramvaje v Brně opatřené klimatizací a během následujících pěti let jich vznikne celkem 41. Kompletaci vozů mají na starosti sami pracovníci ústředních dílen Dopravního podniku města Brna.

"Z našeho pohledu je to výhodné zejména proto, že naši zaměstnanci při skládání těch tramvají získají o nich kompletní informace a ty poté můžou využít například při opravách vozů," uvedla Hana Tomaštíková, tisková mluvčí, DPMB.

První komponenty začali pracovníci skládat už v srpnu. Některé části dvou tramvají už mají i barevný lak, takže plánovaný vizuál červenobílých draků se postupně stává realitou. Podobný proces čeká i nový a poslední článek.

"Nyní u toho nového článku tak osm dní budeme skládat podlahu, poté půjde do lakovny, kde trvá ten proces asi pět dní a poté bude tedy nalakovaná celá tramvaj," uvedl Michal Herš, vedoucí ústředních dílen, DPMB.

Kompletace jedné tramvaje zabere zhruba 80 - 90 dní. V medlánecké vozovně na tom pracuje zhruba 30 zaměstnanců a hotovo by měly mít ještě letos.

"První dvě tramvaje by měly vyjet na konci letošního roku, v provozu nahradí starší tramvaje K2, tedy budou nasazovány v pracovních dnech na linkách 4 a 10," doplnila Hana Tomaštíková, tisková mluvčí, DPMB.

Náklady na celý projekt činí 1,3 miliardy a kromě klimatizace nabídnou nové vozy i usb nabíječky a wi-fi připojení.




JD Security s.r.o. - Hodonínsko
Hodonín
od 113 Kč/hod.

Detail

MACH DRŮBEŽ a.s. - Moravany u Brna
Moravany
od 25 000 do 30 000 Kč/měsíc

Detail

Gabriela Braunerová 001
Bučovice
od 300 do 500 Kč/hod.

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu