Blíží se uzavření Rakovecké ulice

  • 4. října 2019,
  • 14:39,
  • Brno,
  • Jakub Sabol

Každý den ji využívají tisíce řidičů směřujících do Brna například z Veverské Bítýšky i cestují příměstskou veřejnou dopravou. Řeč je o třináct kilometrů dlouhé ulici Rakovecká, která potřebuje zpevnit a rozšířit. Podle Jihomoravského kraje, který se o komunikaci stará, co nevidět začne její rekonstrukce.

Stáhnout video
Reklama

Rakoveckou ulicí denně projíždějí tisíce automobilů. Vytíženou komunikaci podél pravého břehu Brněnské přehrady nyní čeká uzavírka.

,,Dojde k úpravě šířky s rozšířeným v obloucích k zajištění správného odvodnění. V souvislosti s tou rekonstrukcí resp. Součástí stavby bude úprava silničního tělesa a vybudování nových opěrných zdí,“ přibližuje nejbližší plány mluvčí kraje Monika Brindzáková.

Objízdné trasy povedou po krajských silnicích přes Veverskou Bítýšku, Moravské Knínice, Kuřim a přes Jinačovice do brněnské Bystrce. Z jižní strany řidiči projedou Ostrovačicemi, Troubskem a po Staré dálnici se dostanou na západ Brna. Pod hradem Veveří tak pojedou pouze autobusy městské hromadné dopravy. Obyvatelé blízké Veverské Bítýšky jsou se situací smíření.

„Vím o tom a jsem na to připraven. Akorát jsem nečekal, že to bude rok, to si myslím, že na tak krátký úsek je dlouhá doba,“ rozčiluje se první dotázaný. „Doufám, že aspoň ji opraví, aby ta cesta byla pro řidiče příjemná,“ povídá druhý

„Když opraví jako silnici, já jako osobně jezdím autobusem, tak mě se to nedotkne naštěstí,“ oddechla si starší obyvatelka třítisícového města.

Rekonstrukce silnice od Nových Dvorů po státní hrad Veveří bude probíhat ve dvou etapách. Necelý kilometr a půl dlouhý úsek by měl být hotový v listopadu příštího roku.

„S nástupem zimy budou práce ukončeny, v zimním období bude úsek průjezdný a na jaře se tu bude opět pokračovat ve stavbě.Tato silnice už je dlouhodobě v havarijním stavu, takže s touto rekonstrukcí v hodnotě 45 milionů korun se dlouhodobě počítalo,“ upřesňuje Brindzáková.

První stroje se tu měly do betonového povrchu zakousnout prvního října, podle mluvčí kraje se ale začátek oprav o několik dní posune.





Město Slavkov u Brna - budovy s kotelnou
Slavkov u Brna
od 12 200 Kč/měsíc

Detail

ŠEDOVÁ pure service, z.ú. - Strážnicko
Strážnice
od 10 500 Kč/měsíc

Detail

Profi plech Moravia s.r.o. Němčany
Němčany
od 25 000 do 33 000 Kč/měsíc

Detail

Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu